Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjerujete li

Novo istraživanje: Vegetarijanci i vegani su introveniraniji od osoba koje jedu meso

shutterstock
19.06.2020.
u 15:15

Vegetarijanci i vegani često su isključeni iz društva i ne pozivaju se u restorane, a sve zbog njihove navike jedenja.

Vegetarijanci i vegani su više introvertirani nego osobe koje jedu meso, a to je zato što ih se manje poziva na odlaske u restorane, kako otkriva novo istraživanje. Znanstvenici u Njemačkoj promatrali su 9000 sudionika te njihovu dijetu, tjelesnu masu i razne osobine, od ekstrovertiranosti do neuroticizma, prenosi Daily Mail.

Ortoped savjetuje što raditi za zdrave zglobove: 

U Njemačkoj, vegetarijanstvo je u porastu te čak 6,1 milijuna ljudi su vegetarijanci, što je za 400 tisuća osoba više nego prije dvije godine. Stoga su neurolozi ispitivali sudionike o njihovim navikama jedenja te osobine koje se vežu uz te navike. Otkrili su da osobe koje jedu meso imaju ekstrovertirane osobnosti, ali veću tjelesnu masu nego vegetarijanci i vegani. 

- Teško je reći koji je pravi razlog. Može biti zato što su vegetarijanci i vegani na restriktivnim načinima jedenja ili zato što su isključeni iz društva zbog svojih navika jedenja - rekla je autorica istraživanja Veronica Witte.

Također su otkrili da su vegetarijanstvo i veganstvo povezani s nižim indeksima tjelesne mase, što je onda povezano i s manjom tjelesnom težinom. Istraživači objašnjavaju da je to zato što jedu manje procesuirane hrane koje sadrže velike količine masnoće i šećera. UZ to, dijeta bazirana na biljkama u sebi sadrži više korisnih vlakana i mikrobioma zbog kojih se osobe osjećaju punije i konzumiraju manje hrane.

Dariju Gašparović multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije