Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa seks na eks

Novi fenomen: ‘Slow seks‘ usporit će vas i donijeti više zadovoljstva

seks
Arhiv VL-a
14.08.2012.
u 10:20

Polagano "zagrijavanje" može promijeniti način na koji živimo i izvan spavaće sobe

 

Ključ za fenomenalan seks i bolju emocionalnu povezanost s partnerom možda se krije u − sporosti. "Slow seks" (polagan seks) dio je "slow food" pokreta koji, čini se, oponira našem današnjem načinu života kad nastojimo sve napraviti na brzinu. No ići sporo znači i dulje uživati...

Ženama je u prosjeku potrebno između 10 do 20 minuta da dostignu vrhunac, smatra dr. Debbie Herbenick i dodaje da to varira od žene do žene. No, to se nakon duljeg vremena u vezi može pokazati velikim problemom. Kad vas hormoni "ne pucaju", a strast se ne razbuktava tako brzo kao na početku veze, mnogi će u krevetu ostati nezadovoljni...

Životna i ljubavna trenerica Johanna Lyman zato smatra da nešto usporeniji pristup seksu smanjuje pritisak na partnerima i povećava svačiji užitak, a zapravo ima potencijal da promijeni način na koji živimo i izvan spavaće sobe.

Pomoću ovih savjeta dobit ćete priliku da se bolje upoznate s tim kako vaše tijelo reagira na senzualne stimulanse i povećat će vašu emocionalnu vezu s partnerom.

Svaki od ovih savjeta može se provoditi samostalno. Možda ćete disati zajedno, a zatim preskočiti grljenje i ljubljenje. No ne treba zaboraviti da ideja produbljivanja intimnosti i prisnosti ima dvije strane: erotsku i emocionalnu. Obje su važne za dugoročnu sreću u vezi. Dovoljno je stoga sjetiti se i jednostavno usporiti.

Ovo je pet načina na koji možete prakticirati "slow seks":

1. Započnite s deset minuta gledanja jedno drugome u oči. Cilj je da se približite. Sjednite udobno i okrenite se jedan prema drugome i pogledajte svog partnera bez dominantnog predznaka. Većina nas je dešnjaka pa će vam pogled bježati prema partnerovom lijevom oku. Možete treptati, a pokušajte se i nasmiješiti. Nemojte se iznenaditi ako vam je isprva neobično jer ljudi nisu naučeni zagledati se u oči.

2. Dišite zajedno. Kad vam postane ugodno gledati partneru u oči, prijeđite na disanje. Pokušajte disati prirodno, kroz nos. Partner neka pokuša prilagoditi svoje disanje. Možete staviti svoju ruku na njegovo srce, a on na vaše ako imate problema u sinkroniziranju daha.

3. Vrijeme za grljenje. Provedite barem pola sata u maženju, grljenju i ljubljenju s vašim partnerom − ali dok ste još odjeveni. Ne prelazite na drugu frazu prebrzo. Ako partner postane nestrpljiv, olakšajte stvari humorom.

4. Masaža. Naizmjence si trljajte leđa mirisnim uljima za masažu. Koristite duge, spore pokrete s umjerenim pritiskom koji ne idu ispod struka. Nakon najmanje pet minuta, možete trljati svoje grudi o njegova leđa.

5. Orgazmička meditacija. Posljednje, ali ne i manje važno. Nicole Daedone u svojoj knjizi "Slow Sex: The Art and Craft of the Female Orgasm" smatra da je orgazmička meditacija zapravo praksa koja bi trebala odagnati sve misli o tome što bi trebalo biti i usredotočiti se na ono što zapravo jest. Stavljanjem fokusa na točku kontakta između vas dvoje i osjeta povezanosti preko nje, sve ostalo nestaje...

Ključne riječi

Komentara 19

LI
liliZG
10:25 14.08.2012.

Drop dead........

Avatar drug tito
drug tito
11:58 14.08.2012.

Odlično! Kad se Bara i Joža nakon turneje po kontejnerima bace na jedan slow sex...taman za nas Hrvate...neopterećene, mirne, uspješne, bogate, sretne...još nam samo fali slow sex...ali kad malo bolje razmislim, pa to nam rade političari zadnji 15-tak godina. Jedino što mi nimalo ne uživamo u tome...za razliku od njih!

OB
-obrisani-
13:35 14.08.2012.

da je meni bilo kakav a ne spor ili brz

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije