Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko voli...

Novi bizarni TikTok beauty trend: 'Tuširanje svega' za zdravlje kože i mentalno zdravlje

tuširanje
pixabay
22.03.2023.
u 14:30

Kada se napokon izađe iz tuša, nastavlja se s rutinom njege kože i kose pa neki uživaju u stavljanju umjetnog tena, hidratiziranju kose ili stavljanju maski za kožu.

Nova rutina 'tuširanja svega' najnoviji je opsesivni, a možda i nepotrebni wellness trend koji uglavnom zagovaraju mladi pripadnici generacije Z (rođeni između 1995. i 2010. godine) pa na svoje TikTok račune dodaju i hashtag #everythingshower koji trenutno tako ima 123,7 milijuna pregleda.

Prvi korak u ovoj rutini je izdvajanje sata ili više za ugađanje sebi pa pobornici trenda za to vrijeme 'maze' sebe koristeći cijele svoje ormariće raznih sredstava za njegu, sapuna, pilinga, seruma i ulja.

Spavate na pamučnim jastučnicama? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

tuširanje
1/5

Neke rutine započinju tzv. suhim četkanjem ili pak brigom i četkanjem kose, tretmanima za vlasište, dubinskim regeneracijskim maskama, skidanjem šminke i maskama za lice.

Tada se napokon pušta voda i ulazi se pod parni tuš, a onda počinje i šamponiranje, piling, brijanje i pranje.

Prelazeći na lice, radi se njegovo dvostruko čišćenje; prvo sredstvom za čišćenje lica na bazi ulja, a zatim sredstvom na bazi vode; a tek onda se cijelo tijelo i kosa ispiru mlazom hladne vode, kako bi vlasi ostale sjajne i svilenkaste.

Kada se napokon izađe iz tuša, nastavlja se s rutinom njege kože i kose pa neki uživaju u stavljanju umjetnog tena, hidratiziranju kose ili stavljanju maski za kožu.

@realvaleradj

Gotta love being a hairless cat

♬ Black panther siren song thingy - Jesiah🧨🐋

Ovi su wellness trendovi, kako piše NY Post, u nebo katapultirale industriju ljepote i prodaju proizvoda za njegu kose, kože i vlasišta pa se očekuje da će zbog eskalacije potražnje za tim proizvodima njihova dobit i dalje enormno rasti.

A dok većina trend koristi za njegu, neki u ovoj detaljnoj rutini 'tuširanja svega' kako bi se pripremili za mogući seksualni susret.

Drugima je ova dugotrajna njega pak meditativni proces, no mnogi se slažu da je postupak iscrpljujuć.

“Tuširanje mi izmiče kontroli”, rekla je Raya Carmona na TikToku, navodeći da je u rutinu dodala i limfnu drenažu koju provodi dok regenerira kosu prije tuširanja i prije nego što si izmasira vlasište. Nakon brijanja na kožu nanosi i ulje, a nakon tuširanja uzima svoj gua sha kamen kojim prelazi preko kože cijelog tijela.

“Račun za vodu mi je prevelik, no koža mi blista”, napisala je.

@rayacarmona

bestie help

♬ som original - isa ✩

Drugi se pak rugaju sami sebi, objavljujući videozapise koji pokazuju kako nakon dugotrajnog i iscrpljujućeg procesa pranja čišćenja iscrpljeni padaju u krevet.

"Upravo ste završili tuširanje koje je trajalo više od dva sata i izgubili ste svaki osjet u udovima, pretvorili ste se u suhu šljivu i jako ste dehidrirani, ali vrijedi jer ste glađi od glazirane krafne", napisala je Valera Đorđević u naslovu svog viralnog TikTok videa .

Kiropraktičar otkrio: Ove poze za spavanje opasne su za zdravlje!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije