Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIRODNO I UČINKOVITO

Njegom kože eteričnim uljima trudnice čuvaju svoju bebu

trudnica
Photos.com
17.02.2010.
u 08:00

Tijekom trudnoće za njegu grudi preporučuju se eterična ulja mandarine, lavande, kamilice rimske, ruže i grejpa, i to najviše 15 kapi na 100 ml baznog ulja.

U trudnoći mnoga pravila koja su inače važeća u ovom periodu ne vrijede. A baš kao što je od iznimne važnosti što majka unosi u organizam hranom, toliko je važno kakve preparate koristi jer, dokazano je, ono što nanosimo na kožu kroz nju ulazi u krvotok.

- Preparati koje koristimo za njegu ulaze u naš krvotok i na taj način mogu doći u kontakt s djetetom. Iz tog je razloga ključno da su preparati prirodni te da su njihove koncentracije odgovarajuće – objašnjava Matilda Ivaniš Knez, Primavera aromaterapeutkinja i voditeljica seminara Aromaterapija za trudnice u Makronovi, te napominje kako tijekom trudnoće eterična ulja mogu puno pomoći budućim majkama u njezi s kožom, no treba biti oprezan pri njihovom izboru kao i koncentracijama koje primjenjujemo.

Riješenje za celulit

Tako se u trudnoći najčešće preporučuje koristiti eterična ulja mandarine, lavande, kamilice rimske, ruže i grejpa, i to najviše 15 kapi eteričnih ulja na 100 ml baze.

Kako su među najčešćim problemima s kojima se žene u drugom stanju, a ponekad i one koje nisu trudne, suočavaju – strije, celulit i otečene noge, Matilda je za svaki od problema ponudila i adekvatno rješenje u obliku određenih kombinacija eteričnih ulja koja mogu pomoći koži da se lakše nosi s navedenim poteškoćama.

- Gotovo svaka trudnica ima problema s celulitom. Činjenica je da se on tada brže javlja i da većinu uobičajenih anticelulitnih ulja ne smijemo koristiti.

Osim toga, koncentracije koje se upotrebljavaju su manje. Naravno da su tada i rezultati skromniji. No evo jednog recepta koji može pomoći: u 100 ml sezama dodati 5 kapi grejpa, 5 kapi ruže geranije i 5 kapi čempresa - otkriva Ivaniš Knez.

Otečene noge i strije

Kod otečenih će, pak, nogu, savjetuje Matilda, pomoći u 50 ml baznog ulja dodati četiri kapi čempresa i tri kapi lavande te umasirati dobivenu kombinaciju nježno u noge.

- Od eteričnih ulja za prevenciju nastanka strija koriste se uglavnom lavanda i mandarina.

Možemo koristiti sva bazna ulja, a bilo bi ih dobro kombinirati kako bi se maksimalno jačalo vezivno tkivo i elastičnost kože, što je važno zbog prevencije nastanka strija - objašnjava Knez i dodaje kako se svi proizvodi namijenjeni trudnicama preporučuju i nakon poroda kako bi se koža što prije vratila u stanje kao prije trudnoće, pri čemu, naravno, treba obavezno paziti na kvalitetu proizvoda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije