Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljeti lagano, zimi teško

Njega kože prema godišnjim dobima

koža
Foto: Thinkstock
24.02.2014.
u 20:00

Njega kože tijekom cijele godine, a naročito u prijelaznim razdobljima, sasvim je jednostavna – ako znate na koji način djeluju sastojci kozmetičkih preparata...

Njega kože tijekom cijele godine, a naročito u prijelaznim razdobljima, sasvim je jednostavna – ako znate na koji način djeluju sastojci kozmetičkih preparata. Zapravo, stručnjaci kažu da su biljne komponente bit adekvatne njege. Preparati za zimsku njegu kože trebaju sadržavati esencijalne masne kiseline, jer one imaju ulogu zaštitne barijere, a sadrže ih ulja noćurka, argana i makadamije, kao i tvari koje sudjeluju u reizgradnji bjelančevina, matična mliječ, pčelinji vosak i zobene pahuljice.

S druge strane, botanički sastojci u preparatima za ljetnu njegu djeluju rashlađujuće i umirujuće i sadrže dosta vode; preparati koji sadrže mentol, aloju, ekstrakt zelenog čaja i lubenice. Kad govorimo o razlici između ljetne i zimske prehrane, princip je isti – ljeti nam odgovaraju osvježavajuće, lagane salate, a zimi kuhana, mesna jela.

Međutim, budući da se pravila ljepote mijenjaju i opravdano krše, možete i zimi koristiti ljetni preparat i obrnuto, kad procijenite da postoji potreba. Na primjer, ako tijekom ljeta često izlazite i ostajete vani do kasnih noćnih sati, posljedice će biti vidljive na koži lica, a štetu može popraviti samo hranljiva maska. Jedina zimska promjena koju preporučuju svi stručnjaci za kožu jest zamjena uobičajenog sredstva za čišćenje lica onim na bazi ulja.
 

>>Evo kako pravilno očistiti svoje lice i spriječiti izbijanje prištića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije