Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izdaju vas poruke

Nismo se ni dodirnuli! Varate li svog partnera, a da toga niste ni svjesni?

SMS poruka mobitel
Foto: Thinkstock
14.01.2014.
u 11:00

Emocionalna prevara ne uključuje fizički kontakt nego dijeljenje posve intimnih osjećaja i razmišljanja s osobom koja nije naš partner.

Ona je duhovita, savršeno vas razumije i razmjenjujete duge poruke. Jedini je problem što ona nije vaša partnerica već kolegica s posla ili djevojka koju ste upoznali šećući psa. A svojoj dragoj o njoj niste rekli – ni riječi.

Moguće je da ste se upleli u mrežu emocionalne prevare iako je niste ni dodirnuli. Partnera možemo prevariti, a da toga i nismo svjesni, što nam uvelike olakšavaju tehnologija i internet te činjenica da kod emocionalne prevare nema fizičkog kontakta.

Kad se povežemo

Emocionalna prevara, naime, ne uključuje fizički kontakt već dijeljenje posve intimnih osjećaja i razmišljanja s osobom koja nije naš partner. Odnosno, kako tvrdi Peggy Vaughan, autorica knjige "Monogamija je mit", emocionalna prevara znači da smo s nekom osobom ostvarili emotivnu povezanost i da to od partnera tajimo kao zmija noge.

Na primjer, usred noći šaljete SMS-poruke kolegici s posla i žalite se da vam "žena ide na živce". Upoznali ste simpatičnu djevojku i dodali je na Facebooku pa joj se jadate kad vas šef na poslu dovede do ludila, a sa svojom partnericom jedva da imate vremena razmijeniti pogled.

Hm...

Zapitajte kao biste se osjećali da pročitate njezine Facebook-poruke u kojima vas olajava nekome koga uopće nije spomenula da poznaje?

U zdravoj vezi partner od vas ne bi ni trebao tražiti da vam zaviri u poruke koje razmjenjujete preko društvenih mreža i SMA-a, no s druge strane, ne biste trebali imati ništa za skrivati.

Emocionalnu prevaru, jasno, nije lako sam sebi priznati. Ako se uhvatite da se partnerici opravdavate riječima "pa nisam je ni dotaknuo" razmislite dvaput u kojem smjeru ide vaš odnos i prestanite se javljati na poruke koje vam šalje ona druga.

Ponekad će ona lakše prijeći preko usputne afere koja "vam se zalomila" nego progutati višemjesečno dijeljenje intime s kolegicom s posla.

>>Chatanje ili varanje? Znate li prepoznati znakove prevare?

>>Seksualna nevjera teže pada muškarcima, a emocionalnu prevaru ne podnose žene

Komentara 17

NA
narod1
11:24 14.01.2014.

Svašta će čovjek pročitati. Uskoro će i pogledati neku ženu na ulici biti prevara. Stoga, ne komunicirajte sa nikim, naročito sa ženama. Ako već morate onda gledajte u stranu kad razgovarate. Na blagajni smo prođite

LI
Libela
13:17 14.01.2014.

Ova izmišljotina služi relativizaciji prijevare, koja je fizički čin. Otprilike ": On je mene emocionalno prevario šaljući sms nekoj balavici, pa sam ja manje kriva ako se poseksam s nekim drugim."

Avatar gricko101
gricko101
15:20 14.01.2014.

Glasah pogrješno, jer ako je bilo fizičkog ( tjelesnog ) dodira, onda je skoro neizbježno bilo i one emocionalne budući da niti ja kao muškarac ne mogu imati nešto sa nekom ženom da me ne interesira emocionalno. Vjerojatno sam konzervaa kako kažu moja djeca, ali ne mogu protiv sebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije