Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Nikada nije bilo lakše riješiti se strija i celulita!

Murad
Foto: PR FOTO
1/6
PR
Autor
PR članak
02.06.2015.
u 08:30

Zašto nastaju strije?
Strije su ožiljci nastali zbog pucanja vlakana kolagena u najdubljem sloju kože - dermi , a najčešće nastaju zbog rastezanja kože tijekom naglog debljanja. Uzroci strija su, uz genetiku, prebrzo rastezanje kože i slabljenje elastičnosti kože. Naglim rastezanjem koža postaje tanka, zbog čega se vidi njezin donji sloj, koji je prokrvljen te su u tom stadiju strije ružičaste i potom crvene. Tijekom vremena stvara se deblji sloj vezivnog tkiva i tada strija poprima bijelu - sedefastu boju.

Strije su češća pojava kod žena te čak 90% trudnica ima strije zbog utjecaja hormona koji oslabljuju tkivo i smanjuju elastičnost kože. Pojava strija je uobičajena na bokovima, stražnjici, trbuhu i grudima zbog naglih promjena težine te na unutrašnjoj strani podlaktice kao posljedica starenja ili naglog mršavljenja.

Što je zapravo celulit?
Jednostavno rečeno, celulit je koža koja je istrošena do te mjere da plutajuće masne stanice uspijevaju prodrijeti u dermis i postaju vidljive na površini kože. Pošto je koža krajnji vanjski dio tijela, hranjive tvari putuju kroz krvne žilice. Kada su krvne žilice zdrave i jake, to je uspješan proces. Proces starenja, genetika, hormoni, oštećenja od sunca i bolesti mogu uzrokovati oštećenja i slabljenje krvnih žilica. Kada su oštećene i oslabljene, sposobnost cirkuliranja hranjivih tvari se smanjuje. S obzirom da stanice ne dobivaju dovoljno hranjivih tvari, stanice i dermis počinju propadati te nastaje celulit.

Celulit ne bira – pojavljuje se kod žena svih dobi, rasa i težina. Ako se ne liječi, celulit se pogoršava.

Kako se riješiti strija i celulita?
U Medicinsko-kozmetičkom centru Murad strije i celulit uspješno se uklanjanju liječničkim tretmanom karboksiterapije.

Karboksiterapija je medicinski učinkovito rješenje za: strije, masno tkivo, celulit, podočnjake i podbradak.

Karboksiterpija jača cirkulaciju u tretiranoj regiji i potiče snažnije opskrbljivanje kisikom i hranjivim tvarima. Injiciranjem malih količina plina ispod površine kože, u stanicama se povećava dovod kisika, dolazi do ubrzanja metabolizma, jačanje cirkulacije, te se na taj način potiče ubijanje masnih stanica i smanjivanje njihove veličine. Karboksiterapija povećava razvoj novog kolagena čime smanjuje, strije, celulit, ožiljke, podočnjake, pomlađuje i zateže kožu te popravlja njenu kvalitetu i izgled.

Karboksiterapija djeluje na celulit, stare i novonastale strije tako da gradi novi kolagen, poboljšava matricu kolagena i jača potpornu strukturu kože.

U program za liječenje strija uključeno je: 6 vakum masaža, 6 mezoterapija Derma Rollerom i 6 karboksiterapija.

Karboksiterapija za liječenje celulita se kombinira s ručnim anticelulitnim masažama kako bi se pojačao efekt zaglađivanja kože i razbijanja masnih stanica.

U Medicinsko- kozmetičkom centru Murad, karboksiterapiju radi liječnica Haina Peto-Radiković dr.med . Preporuča se jedan dolazak tjedno kroz 6 tjedana. Želite li se riješiti strija, celulita ili vas zanimaju drugi tretmani liječnice kao što su koagulacija bradavica ili kapilara i punjenje bora i usana hijaluronskim filerima ili se samo želite savjetovati o njezi kože, naručite se na besplatno savjetovanje kod liječnice na 01/5390-555.

Cijena programa za uklanjanje strija - 2.990 kn

Cijena programa za uklanjanje celulita - 2.790 kn

www.muradcentar.com.hr

Medicinsko-kozmetički Centar Murad
Trpimirova 2, Sheraton Hotel Zagreb
01/5390-555

Želite prijaviti greške?