Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNO

Nije se šišala 17 godina: 'Kosa mi je duga 2,10 metara, od punđe me zna zaboljeti glava'

Instagram/@rin_rapunzel
28.06.2022.
u 14:30

Pustila je kosu jer se željela istaknuti i prikazati japansku kulturu, budući da je duga kosa simbol japanskih princeza iz Heian razdoblja

Rin Kambe iz Tokija (42) ima kosu dugačku dva metra i 10 centimetara, a nije ju šišala čak 17 godina. Budući da je visoka samo 165 centimetara, često samo da obavi svakodnevne poslove kosu mora vezati u punđu, no tijekom dana je nekoliko puta namješta jer je vrlo teška pa joj zadaje glavobolju.

Kako piše Mirror, samo da opere svoju kosu Rin treba puna tri sata, i još dva sata da ju osuši sušilom. Na svom Instagram profilu često objavljuje slike i videe svoje kose u kojima objašnjava i pokazuje kako se o njoj brine. 

Ove namirnice pospješuju rast kose. Uvrstite ih u svoj jelovnik!

1/11

- Ako ju spustim, imam problema gotovo sa svime što radim. Lako se spotaknem, teško mi je otići u kupaonicu i presvlačiti se. Kada mi je kosa raspuštena, nerado izlazim iz kuće - rekla je Rin.

Iako se ponekad žali da ne može neke stvari, svoju kosu obožava i želi da još naraste i bude još i duža. Kaže i da ljudi često pitaju je li kosa prava, te se iznenade kad im kaže da jest. 

Rin je prije dvadesetak godina radila kao plesačica i u to je vrijeme imala kratku bob frizuru, koja se u svemu razlikuje od duge kose kakvu ima danas. Odlučila je pustiti kosu jer joj kratka frizura nije bila posebna, a željela se istaknuti i prikazati japansku kulturu jer je duga kosa simbol japanskih princeza u Heian razdoblju. 

- Kada se probudim ujutro, treba mi je manje od deset minuta da se počešljam i složim kosu jer sam s godinama stvorila rutinu stiliziranja. Nekada, kada sam baš u žurbi, mogu to napraviti i za pet minuta. Zapravo ju nije uopće toliko teško održavati, samo se kosa i tjeme čine teškima - objasnila je.

Dodala je i da uopće ne razmišlja o tome da ju skrati na neku 'normalnu dužinu' jer sebe drugačije više ne može niti zamisliti; a ovako ju svatko primijeti i zapamti.

Kakva vještina! Julie (39) pokazala je kako je snimila svoj naopaki ples na šipci:  

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
14:20 29.06.2022.

Kosa do poda🤯

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije