Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
probajte i vi DASH

Nije prekasno za pravu gozbu: Tri tjedna dijete i broj manje

'Fork and spoon on weight scale isolated on white background'
'unknown'
03.12.2012.
u 16:47

Protiv nakupljanja kilograma od sada se možete boriti prakticirajući zdravu dijetu! Idealna je za pročišćavanje prije blagdanskih gozbi, vrlo je jednostavna i provodi se u dvije faze...

 

Već znate što slijedi za par tjedana - ubrzana nabavka špeceraja, miješenje kolača, ubijanje u pečenju i po nekoliko dana, ubijanje od ostataka kolača, prekomjerno sjedenje i izležavanje na kauču, buljenje u filmove... I već vam je sada muka od svega toga? Nutricionistinja Marla Heller za vas ima rješenje. Smislila je DASH (Dietary Approsaches to Stop Hypertension), a ostalis tručnjaci proglasili su je najzdravijom dijetom koju podržavaju američki The National Heart, Lung & Blood Institute i The American Heart Association. 
Jednostavno da jednostavnije ne može
U novoj knjizi The DASH Weight Loss Solution, Heller objašnjava da ova jednostavna dijeta može preoblikovati vašu figuru tako da izgledate savršeno za predstojeće blagdane, piše Daily Mail. 
Od eksttremnih dijeta i izgladnjivanja razlikuje ju to što ne samo da skida kilograme već i poboljšava zdravlje. Pehrana koju je smislila učinkovito smanjuje povišeni krvni tlak i kolesterol. Pomaže i kod sprečavanja razvoja dijabetesa. 
Ovom jedinstvenom dijetom u samo tri tjedna ubrzat ćete metabolizam tako da ćete se, kad blagdani zaista počnu, osjećati poletno. Ovom dijetom možete ne samo izravnati trbuh, ali i istrenirati se kako biste odoljeli kaloričnim blagdanskim obrocima. 
Važne su dvije faze
Autorica navodi da se dijetom skidaju masne naslage na trbuhu. Heller objašnjava da se dijeta provodi u dvije faze. 
Prva dva tjedna temelji se na manjem unosu ugljikohidrata što će promijeniti metabolizam jer tijelo neće morati proizvoditi puno inzulina. Četrnaest dana nećete jesti ni voće, ni žitarice punog zrna, ali se nudi puno proteina (nemasno meso i riba) i povrća koja ne sadrži škrob, ali i sir s manjim udjelom masti i orašaste plodove. Ključno je izabrati nemasne proteine i zdrave masnoće koje će dati osjećaj sitosti i kontrolirati apetit. Onda nećete imati potrebu razmišljati o jelima koja trebate izbjegavati jer ćete biti jednostavno - siti!
Druga faza ponovno je faza u kojoj se jedu punozrnate žtarice, voće te povrće koje sadrži škrob. 
Rezultati 
Dijetom idelnom za predbožićno i novogodišnje slavlje bez grižnje savjesti možete 
skinuti više od dva kilograma u prva dva tjedna dva tjedna, te između 4,5 kilograma i 15 kilograma u periodu od dva mjeseca. 

 

Već znate što slijedi za nekoliko tjedana – ubrzana nabavka prehrambenih namirnica, miješenje kolača, uživanje u pečenju i mlincima, prejedanje kolačima, izležavanje na kauču, buljenje u filmove, konzumacija alkohola... I već vam je sada muka od svega toga? Nutricionistica Marla Heller za vas ima rješenje. Smislila je jednostavnu dijetu pod nazivom DASH (Dietary Approsaches to Stop Hypertension) koju su ostali stručnjaci proglasili trenutačno "najzdravijom" dijetom, a podupiru je i američki The National Heart, Lung & Blood Institute i The American Heart Association.

Jednostavno da jednostavnije ne može

U novoj knjizi The DASH Weight Loss Solution Heller objašnjava da ova jednostavna dijeta može preoblikovati vašu figuru tako da izgledate savršeno za iduće blagdane, piše Daily Mail. Od ekstremnih dijeta i izgladnjivanja razlikuje ju to što ne samo da skida kilograme nego i poboljšava zdravlje. Prehrana koju je smislila učinkovito smanjuje povišen krvni tlak i kolesterol. Pomaže i u sprečavanju razvoja dijabetesa. Ovom jedinstvenom dijetom u samo tri tjedna ubrzat ćete metabolizam tako da ćete se, kad blagdani zaista počnu, osjećati poletno. Ovom dijetom možete ne samo izravnati trbuh, nego se i istrenirati kako biste odoljeli kaloričnim blagdanskim obrocima.

Važne su dvije faze

Autorica navodi da se dijetom skidaju masne naslage na trbuhu. Heller objašnjava da se dijeta provodi u dvije faze. Prva dva tjedna temelji se na manjem unosu ugljikohidrata što će promijeniti metabolizam jer tijelo neće morati proizvoditi puno inzulina. Punih četrnaest dana nećete jesti ni voće, ni žitarice punog zrna, nego puno proteina (nemasno meso i ribu) i povrća koja ne sadrži škrob te sir s manjim udjelom masti i orašaste plodove. Ključno je izabrati nemasne proteine i zdrave masnoće za ovu fazu, koji će organizmu dati osjećaj sitosti i kontrolirati apetit. Onda nećete imati potrebu razmišljati o jelima koja trebate izbjegavati jer ćete biti jednostavno – siti! Druga faza ponovno je faza u kojoj se jedu punozrnate žitarice, voće te povrće koje sadrži škrob.

Rezultati

Dijetom idealnom za predbožićno i novogodišnje slavlje bez grižnje savjesti možete skinuti više od dva kilograma u prva dva tjedna te između 4,5 kilograma i 15 kilograma u razdoblju od dva mjeseca, no autorica navodi da se svejedno potrebno prije primjene konzultirati s liječnikom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije