Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobična alergija

Ni ne znaju: Čak dvanaest posto žena alergično je na spermu

svađa, par, partneri, ljubav, prekid (1)
Thinkstock
13.06.2013.
u 11:20

Simptomi se često pogrešno dijagnosticiraju zbog sličnosti s drugim stanjima poput dermatitisa i nekih spolno prenosivih bolesti...

Možda niste znali, ali čak 12 posto žena moglo bi biti alergično na spermu. Kod nekih ona čak može izazvati anafilaktički šok. Stručnjaci vjeruju da alergiju uzrokuje glikoprotein iz prostate koji se nalazi u sjemenoj tekućini, a ne sami spermiji. Stoga ni promjena partnera neće biti opcija za ublažavanje reakcije, piše Daily Mail.

Michael Carroll sa sveučilišta Manchester smatra da su alergiji najviše izložene žene između 20 i 30 godina, a reakcija je vidljiva i do jednog sata nakon izlaganja.

Simptomi

Iritacija, svrbež, bolno mokrenje i ekcem klasični su simptomi, a u najtežim slučajevima izlaganje spermi može uzrokovati potencijalno smrtonosnu alergijsku reakciju. Vrlo je malo žena koje znaju da su alergične, a Caroll kaže da je to vjerojatno češći problem nego to pokazuju brojke. Simptomi se vrlo često pogrešno dijagnosticiraju zbog sličnosti s drugim stanjima poput dermatitisa i nekih spolno prenosivih bolesti.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije