Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modna premijera: Modeli Igora Galaša za natjecanje u Novom Zelandu i za Dove Fashion.hr

Nevidljivi “Čuvari s pletene galaksije” Igora Galaša

igor galaš
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
26.02.2010.
u 17:53

Desetu godišnjicu svog modnog rada 28-godišnji će pletač proslaviti natjecanjem s najboljim mladim dizajnerima na svijetu u najjužnijem gradu dalekoga Novog Zelanda.

U novozelanskom Dundinu, “zadnjem gradu na svijetu”, gdje je priroda neprirodno očuvana i prelijepa, a građani očajni jer se upravo iznad njih nalazi najveća ozonska rupa, za koji će dan gostovati naš najnagrađivaniji modni dizajner Igor Galaš! Pred međunarodni žiri modnog natjecanja “iD Duneding Emerging Designer Awards 2010.” odlazi s kolekcijom koju je nazvao “Čuvari s pletene galaksije”. Svoj Tekstilno-tehnološki fakultet u Zagrebu svrstao je time u niz od desetak najboljih fakulteta modnog dizajna u svijetu!

Zašto su njegovi modni čuvari oduševili novozelandsku međunarodnu ekipu, koja ga je izabrala među tridesetak mladih dizajnera s najuglednijih svjetskih koledža i sveučilišta?

Naš najveći modni pletač odaslao je svojom kolekcijom priču o vuni kojom bi najradije zaogrnuo Zemlju kako bi je zaštitito od katastrofe globalnog zatopljenja ili zahlađenja...

Pista koja ide u prirodu

– Sve je u vuni – kaže Igor. Ona je toplinski izolator, a kad je spaljuju kao neiskorišteni organski otpad, kao na našim otocima ili na Novom Zelandu, svijet je izložen zagađenju. Zato Galaš “osniva” svoje modne čuvare odijevajući ih u modele od vune i vunene tkanine koji se skrivaju po šumama kako bi svojom toplinskom izolacijom pomogli očuvanju prirode. Gotovo su nevidljivi jer su boje modela sive, smećkaste, zelenkaste...

Svojim golemim pletenim haljinama i kapuljačama Galaš je sad dao pravu mjeru. Član žirija Stefano Sopelza, direktor talijanske Mittelmode Premio, na kojem su nagrađivani brojni naši mladi dizajneri, čestitao je Galašu jer je mašti zadao da bude nosiva, a uz to ipak bajkovitih oblika.

Vidjet će to tisuće posjetitelja revije s pistom dugom 110 metara koja dobrim dijelom izlazi iz dvorane i odlazi – u prirodu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije