Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Neuroth od sada dostupan i osobama s oštećenjem sluha u Zadru

Neuroth
28.11.2022.
u 12:32

Austrijska tvrtka Neuroth slušna pomagala od sada je dostupna i u Zadru, u Ulici Hrvoja Vukčića Hrvatinića, ili popularno - kod pijace.

Otvorenjem slušnog centra u Zadru Neuroth je prisutan na ukupno 10 lokacija diljem Hrvatske. I zadarski slušni centar je opremljen najsuvremenijom tehnologijom kojom se određuje stupanj oštećenja sluha, a posebno educirani akustičari vode korisnike kroz postupak odabira slušnog uređaja i kasnije prilagodbe tijekom njegovog korištenja.

Otvorenjem 10. slušnog centra u Zadru Neuroth jača svoju tržišnu poziciju u jugoistočnoj Europi i uz planirana otvorenja doseže broj od ukupno 40 poslovnica na tržištima u regiji, te više od 260 u cijeloj grupi. Zanimljiva je podudarnost da je slušni centar u Zadru 10. Neurothov centar u Hrvatskoj upravo u godini u kojoj tvrtka obilježava 10 godina djelovanja u Hrvatskoj i 115 godina od osnivanja tvrtke u Austriji.

Dolazak Neurotha u Zadar znak je još jednog našeg iskoraka prema korisnicima. Procjena je da u Hrvatskoj oko 10 posto populacije ima problem s oštećenjem sluha što može značajno utjecati na kvalitetu života osoba koje se moraju nositi s tim problemom. Gubitak sluha je nepovratan, ali se može usporiti ili u određenoj mjeri zaustaviti ako se reagira na vrijeme. Neuroth je pokretač pozitivnih promjena diljem Europe, a naša usluga dokazano može promijeniti život osobama koje se suočavaju ili će se suočiti s oštećenjem sluha. Slušni aparati koje imamo u ponudi su među tehnološki najnaprednijima na tržištu, mogu biti nevidljivi u uhu i regulirati se uz pomoć pametnih telefona. Sve to i još puno više korisnici mogu doznati na besplatnim testiranjima i tijekom Neurothovih Dana otvorenih vrata ne samo u Zadru, nego i u ostalim centrima u Hrvatskoj“, izjavila je direktorica tvrtke Neuroth u Hrvatskoj, Iva Franić.

Tvrtka Neuroth se već nekoliko godina zalaže za upotrebu dva slušna aparata, što je uobičajena praksa u razvijenijim zemljama EU-a. Osoba kod koje nije adekvatno riješen problem oštećenog sluha postupno se suočava s problemima poput društvene izolacije što dovodi do smanjivanja intelektualnih sposobnosti. U Neurothu vjeruju da se ovaj javnozdravstveni problem može spriječiti primjenom suvremene i dostupne usluge. Neuroth upozorava da je u posljednje vrijeme u Hrvatskoj došlo do daljnjeg opadanja prava pacijenata. Prvo je ukinuto pravo na baterije korisnicima pomagala, a zatim je podignuta granica za zanavaljanje aparata s pet na sedam godina. Posljednji i možda najteži udar je smanjenje vrijednosti doznake za slušno pomagalo jer je većina korisnika oslonjena na doznaku i vrlo teško odvaja dodatna sredstva za kvalitetnu slušnu amplifikaciju. Neuroth trenutno radi na nekoliko projekata kojima je cilj poboljšati prava korisnika, odnosno promijeniti postojeće prakse u skladu s filozofijom tvrtke koja poručuje – Bolje čuti, bolje živjeti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije