Nestle izbacio umjetne dodatke i iz svojeg posljednjeg slatkiša
Umjetne boje, okusi i konzervansi zamijenjeni su sastojcima poput mrkve, rotkvice, hibiskusa, limuna i sličnima
Komentari 13
umjesto umjetnhe boje stavljaju gmo proizvode, od prvih rak od drugih sterilnost, i bog te pitaj koje posljedice....
juda1, tebi nikad dobro, ha? Daj otvori prozor i udahni malo zraka, vani je sunce, lijepo je vrijeme, daj se opusti malo.
vrhunskim trovacima nesto kao proradila savjest.....
Zar se i dosad nisu hvalili kako proizvode zdrave proizvode bez umjetnih tvari i konzervansa? ovo me podsjeća na reklame za deterđente. Otkad znam za sebe NOVI ČARLI je uvijek bio bolji od onog prethodnog i eto tako više odd 30 godina novi proizvod njeguje ruke domačice a onaj prethodni isto je to radio kad su ga reklamirali. Pa neće valjda izaći sa reklamom kako su novi proizvodi gori od prethodnih mada su prije 40 godina prehrambeni proizvodi bili prirodniji od današnjih barem kod nas. danas voće ne truli a prije su ga bacali zbog trulenja a trulenje je prirodan proces.
@arcanius \"bio bi hvale vrijedan pothvat kad bi šećer zamijenili fruktozom ili steviom.... ista slatkoća, ali puno puno zdravija\".. ......................... Nisam siguran da si u pravu a pogotovo sa ovim puno puno zdravija. Osobno imam početni dijabetes i kontroliram ga dijetom a cilj mi je i postati vrstan poznavalac problematike. Probao sa mini tableticu stevie u šalici čaja i osobno mi se zgadila - da li je to reakcija moga organizma i okusa na jak zaslađivać za koji je mislio da je šećer tko zna. Svima preporučujem knjige; \"Život u zoni\", \"Glikemijski indeks\" i video uradak na yutube \"Upozorenje hrana\". Za sada toliko. Zajedno smo jači i zato Nestle i popušta a ne zbog neke svoje savjesti.
Relativno malo ljekara zna da je za dijabetičara važno da izbjegava slatko na početku obroka, iako je to već postala duga tradicija u ishrani. Samokontrolom stanja glukoze u krvi tokom dana, te boljim raspoloženjem, osobno sam se uvjerio u to,, Naš vrhunski dijabetolog gospodin Metelko u jednom svom videu na internetu, lijepo na to upozorava. Hvala mu.
04.03.2012. u 12:45h mara-danda je napisao/la: vrhunskim trovacima nesto kao proradila savjest..... Ma ne, samo traze nove nacine da povecaju zaradu.
kad sam ja bio klinac moji starci, a i učitelji su liječili hiperaktivnost šljagom a ne mijenjanjem kemijskog sastava bombona i čokolade
Moji klinci i ja smo se prebacili na zelenu steviju, koristim je i za kolače i napitke, onu bijelu, prerađenu izbjegavamo jer je puna eritritola, a s tim nisam baš oduševljena. Teško je izbjeći šećer jer ga ima svud, a kad vidim meni u vrtiću, samo od čitanja se overdoziram- puding, voćni jogurt, čoko namaz, čoko kuglice, kakao, kolač...ko da žele proizvesti vojsku malih dijabetičara ( a navodno su 2009. uveli \"zdravu\" prehranu u vrtiće )
sstevia je zabranjena u eu (codis alimentaris) a aspartam nije , gospina trava (hipericin) nemoze prozak moze id......
Drugi pišu... @odnegdjedrugdje Sve vezano za hranu, pod kojim uslovima se gaje, kako i koliko se genetski modifikuje, minimalne doze hranjljivih materija u njima, pesticida, zracenja. Cime se zivotinje hrane, kljukaju ih antibioticima i hormonima - sve vestacki, nema prirodnee selekcije zivotinja, vec ukrstaju i stvaraju hibride. Odredjuju i kolicinu minerala i vitamina u nekoj namirnici. Odredjuju koje supstance neka hrana \"sme\" da sadrzi, recimo zvakace gume sadrze aspartam. Izaziva tumor na mozgu.
Šećer je suvišan u ljudskoj prehrani, kao i ovi trovači poput Nestléa koji nam prodaju rog za svijeću. No najveći krivci za obezglavljenu mladu generaciju jesu roditelji koji kljukaju djecu otrovima, a na drveću leže tone neubranoga prirodnoga nektara.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
bio bi hvale vrijedan pothvat kad bi šećer zamijenili fruktozom ili steviom.... ista slatkoća, ali puno puno zdravija.... a i ne daj Bože da dijabetičar može jesti Nestle proizvode.....