Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUBAVNE TEGOBE

Neočekivani prekid ljubavne veze može doslovno slomiti srce

aniston
02.10.2010.
u 08:43

Činjenica da nas je partner ostavio ili prevario nije samo mentalno uznemirujuća već i djeluje i na tjelesnoj razini.

Ne kaže se bez razloga da prekid ljubavne veze slama čovjeku srce. Naime, odbijanje u romantičnim odnosima i slični psihološki bolovi ne stvaraju samo bol, već usitinu mogu dovesti do usporavanja rada srca, tvrde znastvenici Sveučilišta Amsterdam.

Njihove su studije naime pokazale kako mozak koristi ista područja kako bi procesuirao fizičku i emotivnu bol, tako da činjenica da nas je partner ostavio ili prevario nije samo mentalno uznemirujuća već i djeluje i na tjelesnoj razini.

Ovaj efekt ujedno objašnjava zašto mnogi nakon takvog traumatskog iskustva ne mogu spavati ili pak normalno jesti. Što se više osjećamo odbijenima to se više usporava rad srca, pokazala je navedena studija nizozemskih znastvenika.

- Neočekivano odbijanje može doslovno djelovati na rad srca na način da uspori njegov rad., navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Psychological Science.

Komentara 1

CV
cvijece
20:39 05.10.2010.

... sićušna bora pokraj osmjeha koji više nikada nije isti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije