Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Neočekivana mjesta u kući gdje možete sakriti novac, a sigurno ih se niste nikada sjetili

Novac ili bitne dokumente važno je imati u svojoj blizini, a mnogi ne znaju koja su idealna mjesta za skrivanje. Nije važno želimo li novac sakriti od ukućana, provalnika ili samih sebe, pronaći dovoljno sigurno i neprimjetno mjesto za pohranu nikada nije jednostavan zadatak.
30. rujna 2019. u 18:36 26 komentara 26276 prikaza
Foto: Getty Images

O ovoj temi su govorili i korisnici društvene mreže Quora koji su predložili mnogo kreativnih rješenja, a donosimo ona najzanimljivija.

1. U zamrzivaču

 | Autor : Getty Images Foto: Getty Images

Koji lopov može odvojiti dovoljno vremena da prekapa duboko zamrznutu hladnjaču? Nijedan, njima je ionako cilj u što kraćem vremenu i sa što manje buke obaviti svoj plan. Ono što želite sakriti stavite u plastičnu vrećicu sa zatvaračem tako da bude zaštićeno od vlage. Stavite to u dno zamrzivača kojeg kasnije popunite.

2. U držaču za WC papir

 | Autor : Getty Images Foto: Getty Images

Većina držača za WC ima rolu na koju se papir umetne, a ova rolica najčešće je potpuno šuplja. Odvojite poklopac s nje i smotani novac pospremite bez straha da će ga itko pronaći.

3. Ispod police

Bilo da imate ormar ili stol s policama na izvlačenje svoje vrijedne stvari možete uspješno skriti od svih. Vrijedne dokumente ili novac stavite u omotnicu koju će potom zalijepiti za dnu police. Ovaj način potpuno je neprimjetan dok se polica u potpunosti ne izvadi.

PRAKTIČNO I BRZO Ovako možete očistiti madrac u samo četiri koraka!

4. U kantici boje

Tko god da ima garažu, sigurno ima i nekoliko kantica napola potrošene boje za zidove. Ispraznite i očistite jednu od manjih limenki s bojom. Nakon što u nju stavite ono što želite sakriti od očiju javnosti vratite je na njeno mjesto među ostalim kantama i kanticama

5. U kaputu

 | Autor : Getty Images Foto: Getty Images

Nositi veliku količinu novca u kaputu nije najpametnija opcija, zar ne? Pa svejedno, novac sakriti u kaput može biti genijalna ideja. Izrežite džep nekog kaputa, sakoa ili pak jakne koju ne nosite često i u postavu umetnite novac ili dokumente. Izrezano zašijte s par šavova i odjevni predmet pospremite na dno ormara.

Odlično Ne znate kako počistiti kadu ili tuš-kabinu? Uz dva sastojka vrlo jednostavno

6. U pijesak

Mačkoljpci, pozor! Briga o vašem omiljenom krznenom ljubimcu može poslužiti i kao idealna inspiracija za pronalazak mjesta na kojem ćete skriti vrijedne stvarčice. U vrećicu sa zatvaračem stavite ono što ste planirali, a onda vrećicu zakopajte u mačji pijesak. Onaj neiskorišteni, naravno.

7. Usisavač

 | Autor : Getty Images Foto: Getty Images

Ako mislite da je podizanje usisavača iz ormara ili ostave grozno vama koji morate čistiti, sjetite se i da ne postoji lopov koji bi se dosjetio napraviti to isto. U vrećicu sa zatvaračem čvrsto omotajte ono što želite sakriti kako u vrećicu ne bi ulazio zrak i jednostavno- usisajte! Vreća od usisavača čuvat će vaš novac na sigurnom. 

Prije nego odlučite novac sakriti na neko od ovih mjesta, nasmijte se uz ovaj video:

Hrvatski rukometni savez
RUKOMETNO LUDILO
Ajmo Kauboji! Kompletan vodič za praćenje utakmica rukometne reprezentacije
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
 • Avatar Zgubider..
  Zgubider..:

  90% ovih ideja može završiti pogubno po novac ili dokumente kad žena ko buldožder krene u pospremanje/čišćenje!

 • Kritiko:

  Sada su rekli lopovima gdje dodatno tražiti...

 • aspiranto1950:

  Hrvatu je najsigurnije da ga sakrije u novčanik. Lopov sigurno neće očekivati da tamo ima novca.