Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska u sredini

Nemojte se razboljeti u BiH, Kosovu i Makedoniji!

bolest
Foto: Shutterstock
23.02.2015.
u 19:38

Ove zemlje nalaze se na listi država u kojima se ne preporučuje razboljeti jer je prema navodima International SOS-a u njima loša medicinska skrb i nezadovoljavajuća zdravstvena infrastruktura

Makedonija, Bosna i Hercegovina, Kosovo i Albanija nalaze se na listi država u kojima se ne preporučuje razboljeti jer je prema navodima International SOS-a u njima loša medicinska skrb, postoji mogućnost zaraze i infekcije, a nezadovoljavajuća je i zdravstvena infrastruktura.

Podatke ove organizacije, koja je specijalizirana za zdravstvenu zaštitu i usluge u hitnim slučajevima za one koji putuju u inozemstvo, prenio je ugledni Washington Post, a istraživanje je napravljeno na temelju 300.000 medicinskih slučajeva iz 2014. godine.

Hrvatska se prema tom istraživanju našla među srednje rizičnim zemljama jednako kao i Slovenija, ali i većina srednjoeuropskih zemalja. Države zapadne Europe najmanje su rizične što se zdravstvene skrbi tiče, a zanimljivo je kako su na primjer Brazil, Rusija, Indija i Kina svrstane u visokorazvijene zemlje s kvalitetnom zdravstvenom zaštitom. 

>>Samo penicilin liječi bez posljedica

>>Amerikanci proučavaju naše zdravstvo

Komentara 4

OB
ObrenM
00:10 24.02.2015.

Ovaj clanak je sigurno narucio Varga.U hrvatskoj,ljudi umiro,jer ne mogu dobiti lijek koji im pomaze,vec stetnu patvorinu.Zena,koja mozda ima tumor mozga-Mr treba cekati i dvije godine,koliko cekaju i oni koji radi mrene ne vide.Dali je sramota,da danas vidim,da kod intervencije hitne(covjeku u nesvijesti)ambulantno vozilo vozi doktorica ili sestra,a po njezinoj voznji se vidi,da nije u stanju voziti niti peglicu.

PA
Paton
20:44 23.02.2015.

istina za bosnu istina zbilja još dobiješ sepsu a osoblje glupo do bola...

SL
stipe.lasic11
19:48 23.02.2015.

a tko li je ovo sastavljao ako su indija ili brazil visoko razvijene iz kojeg kuta gledano nerazumjem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije