Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)spremni

Neljubaznost i naplata na crno u istarskom ‘biseru turizma’

sunčanje
Bigpictures
29.06.2011.
u 15:26

Prljave i slomljene ležaljke su sramota. Zatražite račun za najam

– Nečuveno! Prljavo, skupo, neispravno i neljubazno, tako bih nazvala pokušaj unajmljivanja ležaljke u našem turističkom biseru, u Poreču – kazala je naša čitateljica.

– Sezona je počela, želimo turiste, zaradu od njihova boravka, a usluga koju smo spremni pružiti ispod svake je razine – objašnjava revoltirana čitateljica te dodaje:

– Odlučila sam unajmiti plastičnu ležaljku uz kafić na plaži u boriku. Kafić sa slamnatim krovom i tiha džez-glazba činili su mi se idealnim za sunčanje u tišini. Međutim, za najam ležaljke, koji sam platila 20 kuna, nisam dobila nikakav račun, a i morala sam je sama skinuti s gomile. Kada mi je to konačno pošlo za rukom, ustanovila sam da je zamrljana kapljicama smole koja je kapala, a i ostacima crnog vina te da je blatna. Tražila sam da je obrišu, a konobarica mi je ponudila na posudbu spužvicu kojom čisti šank.

No, njezinoj avanturi s ležaljkom tu nije kraj. Kada ju je napokon sama dovukla do mjesta uz obalu, ustanovila je da je ležaljka napukla pa je, naslonivši se, završila na leđima.

– Više mi nije bilo ni do čega. Iako sam platila, čistila, vukla i trajno uništila ručnik i odjeću smolom, pokupila sam se i otišla. Nitko od osoblja kafića nije se osvrnuo niti mi se ispričao. Ondje više, zasigurno, nikada više neću ići niti to mjesto ikome preporučiti. Neka odluče hoće li se baviti iznajmljivanjem ležaljki ili ugostiteljstvom!

Iznajmljivanje ležaljki unosan je ljetni posao jer jednu ležaljku ili suncobran zakupci koncesije mogu iznajmiti dva, a ponekad i tri puta u danu. Cijene su od 20 kuna za ležaljku, 25 za suncobran pa naviše, ovisi o vrti plaže i koncesionaru koji bi za svaku naplatu trebao izdati račun, a ne kontrolni listić. 

– Može se dogoditi da negoduju što vam moraju donijeti ležaljku, no tada, znajte, nisu u pravu jer, kaže Tomislav Lončar iz Udruge za zaštitu potrošača, ležaljka mora biti čista i dezinficirana.

Ključne riječi

Komentara 6

VS
vsuta
16:35 29.06.2011.

Zašto samo nisi uzela drugu! Koncesija za (mislim) 20-ak ležaljki je 15000kn. Rijetko kad se može ležaljka iznajmit 2 puta na dan u većini slučajeva goste se mora zamolit da je oslobode u večernjim satima. Prestanite se žalit i uživajte.. Meni je pljačka 15kn sat parkinga u ZG a još ti netko ogrebe auto a oni ne odgovaraju, ne 20kn za cijeli dan na ležaljci. Autore srami se za ovaj članak!!! Ako ste frustrirani poseksajte se!

SO
SoldatStraniSovetov
19:19 29.06.2011.

Joj jadna. Trebala je pitat konobare da joj sazvaču sendvič, da se ne bi slučajno zagrcnula. Nemojte me krivo shvatit, ni ja ne volim kad se konobari bahate, ali ovakvu sitnoburžujsku patetičnu jadikovku već dugo nisam nigdje sreo. Uostalom, svatko tko izabere betoniziranu plažu porečkog turističkog centra dok doslovno 500 metara izvan grada ima pravu prirodnu ljepotu je dobio ono što je zaslužio.

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
21:55 29.06.2011.

A šta drugo mogu ponuditi turistu osim visokih cijena.Ono što vrijedi svugdje 1 euro oni traže 3eura i to je to.To je sve što mogu ponuditi.Još uvijek žive u socijalizmu kada je sve bilo u derutnom stanju,inflacija,pa im je dizanje cijena normalna stvar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije