Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sezona odmora

Neka susjedi smeće odlažu i u vaš kontejner

prerezao grkljan (1)
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
13.07.2010.
u 10:45

Jedna je od najboljih vrsta zaštite jest da stvorite dojam kako je uvijek netko u kući.

Sezona je odmora i opuštanja počela, a s njome i sezona krađa te brige o kući ili stanu. Saša Petar, Bono Marjanović i Mate Laušić, autori knjige "Jeste li još uvijek sigurni da ste sigurni?", upozoravaju da u sezoni pljačkaju često pravi profesionalci koji danima nadziru vašu kuću.

Jedna je od najboljih vrsta zaštite da stvorite dojam kako je uvijek netko u kući. Najčešće su pogreške stanara spuštene rolete i odškrinuti prozori koji privlače lopove. Mnogi građani ostavljaju i telefonsku sekretaricu stalno uključenu, a autori knjige preporučuju preusmjeravanje poziva na mobitel. Održavanje dobrosusjedskih odnosa važno je jer najbolja pomoć u sezoni ipak je ona susjedska. Pripazite jedni drugima stan ili kuću. Isto tako, susjede zamolite da vam zalijevaju cvijeće, provjetravaju prostorije i slično. Ako imaju više automobila, jedan neka parkiraju na vašem dvorištu. Poželjno bi bilo i da smeće odlažu u vaš kontejner. (mp/VLM)

Ključne riječi

Komentara 5

VI
Vito
07:50 14.07.2010.

Neka susjedi smeće odlažu i u vaš kontejner Sad mi je jasno zbog čega imamo izvozni deficit prema svim susjedima i cijelom svijetu. Pa uvozimo svo smeće svijeta. Ne zaboravite onaj vlak koji je trebao koštano smeće odvesti među crncence pa ga je zaustavila pruga u Rijeci. Onda su Riječani to smeće odveli u Gorski Kotar. Ispod Nacinonalnog parka. Susjedima.

DU
Deleted user
11:38 13.07.2010.

Od Mate Laušića bi čovjek očekivao knjigu gdje bi puku bilo objašnjeno kako je to moguće u pravnoj državi da se uokolo šeću kriminalci s 500 ili više prijava (tzv. klub 500+, pitajte nekog odvjetnika da li je to istina ili ne?), a još uvijek hodaju slobodni (i pljačkaju, naravno). Dakle, tip provali u kiosk ili stan, slučajno naiđe vlasnik i dođe do okršaja gdje gnjevni vlasnik brani svoje i još skonča utužen za nanošenje tjelesnih povreda provalniku, a ovaj posljednji se smije u lice sucu i biva pušten na slobodu u roku \"keks\". A te rutinske, sezona kiselih krastavaca, savjete o dobrosusjedskim odnosima zataknite susjedovom mačku o rep. To služi za namicanje honorara, a u krutoj životnoj zbilji su skoro svi posvađani u zgradama i nema šanse da bi vam netko zalio cvijeće, a bez da vam temeljito pronjuška po stanu uključivo donji veš i sva arhiva. Sve ima svoju cijenu, naročito u zemlji znanoj po notornom tračanju i malicioznosti...

BO
boston
14:51 13.07.2010.

nisam siguran jesam li siguran, stoga sam se osigurao u osiguravajucem zavodu, ali na nesigurnu valutu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije