Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napredak u stomatologiji

Nedostatak zuba je puno više od estetskog problema: Vratite osmijeh na svoje lice u samo 24 sata!

Poliklinika Miličić Dent
Foto: Shutterstock
1/8
25.03.2024.
u 16:19

Nedostatak zuba utječe na kvalitetu našeg života, a to dobro znaju i stručnjaci iz Poliklinike Milić Dent pa su svojim klijentima omogućili suvremene stomatološke usluge uz široke mogućnosti plaćanja.

Osmijeh se smatra univerzalnim jezikom dobrodošlice i prijateljstva. Osmijehom se ruše barijere, osobne i poslovne, osmijeh je najjače oružje protiv osjećaja nelagode, način na koji stupamo u interakciju s drugima, ali i sami sa sobom. Međutim, osobe koje pate od gubitka zuba mogu se osjećati nesigurno ili manje vrijedno kad je riječ o pokazivanju upravo ovoga – kao što i psihologija smatra – na neki način iscjeljujućeg osmijeha. Nedostatak zuba postaje glavni uzrok izbjegavanja socijalnih kontakata, smanjene volje za sudjelovanjem u komunikaciji pa čak može dovesti i do profesionalnih ograničenja. Emocionalno i psihološko opterećenje zbog nesavršenog osmijeha, čiji je uzrok nedostatak zuba, mogu značajno utjecati na kvalitetu života pojedinca.

Na primjer, istraživanje iz 2014. godine otkrilo je vezu između nedostatka zuba i depresije, odnosno tjeskobe, a istraživanje iz 2015. pokazalo je da 23% ljudi navodi da osjeća sram te da se izbjegavaju smijati zbog nedostatka zuba. Nadalje, u istom je istraživanju utvrđeno da 28% ispitanih smatra da je njihov izgled utjecao na njihovu mogućnost zapošljavanja.

Nedostatak zuba ima posljedice i po fizičko zdravlje

Nedostatak zuba često je posljedica traume (prometne ili sportske nesreće), propadanja zuba, zanemarivanja, loše prehrane ili bolesti desni. Iako nedostatak zuba može izgledati kao estetski problem, osim na mentalno zdravlje i socijalne kontakte, ima posljedice i po naše fizičko zdravlje.

Foto: Poliklinika Miličić Dent

Zubi u našem tijelu imaju veću funkciju nego što je žvakanje hrane i sudjelovanje u probavi, oni pomažu stimulirati i podupirati kost čeljusti. A ako zubi nedostaju, kost koja ih je nekad podržavala više se ne stimulira, što može dovesti do njezine resorpcije ili propadanja. Kako se atrofirana kost čeljusti resorbira, lice poprima “usukan” i stariji izgled. Osim toga, gubitak određenih zuba u čeljusti, uzrokuje pomjeranje i rotaciju preostalih zuba, što dovodi do deformacije i krivog zagriza, a time i do bolova u čeljusti, vratu pa čak i glavobolja.

Naravno, zubi imaju veliku ulogu u govoru, a njihov nedostatak (ili čak veliki razmaci između zuba) mogu otežati izgovaranje određenih riječi te uzrokovati frfljanje, zviždanje ili čak pljuvanje – što također utječe na stvaranje neugode i dovodi do manjka samopouzdanja tijekom komunikacije i u socijalnim interakcijama.

Napredak u stomatologiji čini da čuda postanu moguća!

Upravo zahvaljujući napretku u stomatologiji, postoji način da se onaj ljekoviti osmijeh s početka teksta vrati u vaš život. U Poliklinici Miličić Dent, iza koje stoji 20 000 zadovoljnih pacijenata, imate priliku implanto-protetskim terapijama All on 4 ili All on 6 vratiti osmijeh na svoje lice već u roku 24 sata. Riječ je o brzim i minimalno invazivnim metodama koje predstavljaju najbrže trajno rješenje za potpunu bezubost u jednoj ili obje čeljusti.

Poliklinika Miličić Dent
1/7

Pregled usne šupljine obavlja specijalist oralne kirurgije dr. Marko Miličić, s više od 20 godina stručnog iskustva, koji procjenjuje jeste li kandidat za implantološku terapiju i određuje vrstu terapije. All-on-4 & All-on-6 terapija obavlja se pod lokalnom anestezijom, uz moguću dodatnu primjenu svjesne sedacije, ovisno o izboru pacijenta. Oralni kirurg vadi preostale zube te uklanja upalna tkiva, ciste i slično te nivelira greben kako bi dobio idealnu podlogu za ugradnju implantata.

Potom se posebnim tehnikama ugrađuju 4 (ili 6) premium zubna implantata – 2 implantata se ugrađuju ravno u prednji dio čeljusti, a preostala 2 bočno, pod kutom, kako bi se izbjegli spušteni sinusi u gornjoj čeljusti te ozljeda živca u donjoj čeljusti. Na kraju, postavljaju se posebne nadogradnje na implantate, tzv. multiuniti, u svrhu trenutačnog opterećenja implantata zahvaljujući primarnoj stabilnosti implantata. Ovakva procedura omogućuje da se u roku 48 sati postave fiksni zubi.

Vrhunski implantati i pristupačno plaćanje

Osim što će se u Poliklinici Miličić Dent za vaš savršen osmijeh pobrinuti vrhunski stručnjaci, bit ćete sigurni i kad je riječ o kvaliteti implantata. Naime, ondje ugrađuju isključivo premium implantate brenda Nobel Biocare koji se izrađuju se od pročišćenog titana te ne izazivaju alergijske reakcije budući da ne sadrže alergijske metale.

Kako bi izašli ususret svojim klijentima, iz Poliklinike Miličić Dent uveli su i plaćanje svojih usluga u čak 36 rata, a platiti možete karticama, u gotovini, ali i sami dogovoriti rate. Nemojte si uskratiti ljepotu osmijeha, upravo on je najljepši dio našeg lica, ali i naše osobnosti.

Sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Miličić Dent.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije