Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poruka na vratima

'Ne postoji drekec vila': Znate li kolike su kazne za neskupljanje psećeg izmeta?

Facebook/Getty Images
06.11.2019.
u 10:06

Vječni problem su livade pune psećeg izmeta, a pojavio se još jedan pokušaj upozorenja građana da pokupe iza životinje

Na vratima službe za epidemiologiju u Ožegovićevoj ulici u Zagrebu pojavila se zanimljiva poruka svim vlasnicima pasa, a osim što nije zgodno ugaziti u izmet ljubimca sakriven u travi, također su i kazne za ostavljanje izmeta vrlo velike. 

Foto: Facebook/Zakaj volim Zagreb

Fotografija poruke objavljena je u grupi Zakaj volim Zagreb na društvenoj mreži Facebook, a na poruci piše: "Ne postoji drekec vila. Molimo vas da pokupite za svojim psom", a nacrtana je i vila i pas koji obavlja nuždu. Ovo je još jedan šaljivi način kako natjerati vlasnike da čiste iza svojih ljubimaca. 

Komunalni redari mogu naplatiti kaznu vlasniku pasa koji ne čisti iza njega, ali jednako tako može dobiti kaznu i ako pas nije na uzici na javnoj površini. Također, opasne pasmine trebale bi imale brnjicu dok šeću javnim površinama. S druge strane, vlasnik pasa koji nije čipiran može platiti kaznu do šest tisuća kuna. 

Što se tiče čišćenja iza pasa, kazna je za manjak pribora za čišćenje 600 kuna, a kazna za vlasnika koji ne ukloni odmah fekalije kućnih ljubimaca iznosi od 600 do 2000 kuna. 

Mnogi tvrde kako je pseći izmet odlično gnojivo, ali istina je nešto drukčija. Izmet može sadržavati crve, a jednako tako i parazite koji su opasni za ljude. Potrebno je jednostavno kupiti posebne plastične vrećice i njima pokupiti izmet.

Pogledajte koliko muškarci poznaju ženske proizvode:

Ključne riječi

Komentara 34

Avatar Grunf
Grunf
10:38 06.11.2019.

kad primjetite psa da je obavio nuždu , ne ljutite se na njega već vlasnika nogom udarite u stražnjicu.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
11:06 06.11.2019.

U modernim državama postoji porez na pse: Ako imaš psa, godišnje platiš državi 250 eura. To uvedite, pa da vidite kako ljudi neće imati više psa zbog naslikavanja i pokazivanja na društvenim mrežama. Dakako, kazne za ovakvo neodgovorno ponašanje bi trebale biti drastične.

KU
Kultura
10:45 06.11.2019.

Moj prijatelj voli svoga psa vise nego dijete. Zivi u centru. Pas je star 7 god i odgovorno tvrdim da on nikada nije pokupio za njim. A vlasnici psa su u stanju potuci se ako mu prigovorite bilo sto. To je najsebicnija kasta u gradu zagrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije