Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)vidljive brojke

Ne kupujte proizvode na kojima se rok upotrebe ne može pročitati

čokolada
28.04.2011.
u 09:01

I Hrvatska udruga za zaštitu potrošača upozorava na slabo vidljive rokove upotrebe te savjetuju potrošačima da takve proizvode ne kupuju

Nečitljiv i gotovo nevidljivo otisnut rok upotrebe na vrećici majoneze razljutio je čitateljicu M. N. iz Zagreba. Problem koji se pojavljuje i na drugim prehrambenim artiklima mogu riješiti samo proizvođači.

 – Nečitljiv rok upotrebe osobito mi smeta kod mliječnih proizvoda, za koje mi je važno da budu svježi, ali primijetila sam to i na drugim proizvodima poput vrećica s grickalicama, boci ulja i slično – požalila nam se Zagrepčanka.

I na internetskoj stranici Hrvatske udruge za zaštitu potrošača upozoravaju na slabo vidljive rokove upotrebe te savjetuju potrošačima da takve proizvode ne kupuju. Upozoravaju kako je nečitljiv rok upotrebe najčešće otisnut na plavoj pozadini crnom bojom ili je otisnut termopostupkom na vrećici bez ikakve boje, kakav je slučaj, primjerice, s vrećicom majoneze.

 Brojke i slova o roku trajanja mogu biti i vrlo sitno otisnuti pa se teško mogu pročitati.

Ključne riječi

Komentara 7

NI
Nikahr80
11:17 29.04.2011.

Stoji sve što piše,jako često se to događa kod nas od hrane, hrane za kučne ljubimce,higijenskim preparatima i da fredo na nažalost i sa ljekovima. Najžalosnije je što nam to rade sa osnovicama potrenmim za život a interesa da se to stavi pod stroga pravila nema.

SW
swimm
14:43 29.04.2011.

kod nas sve ima dulji rok trajanja nego u EU ;-)))

OB
-obrisani-
17:52 28.04.2011.

primjer u ljekarni Počuča međimurska županija kako bi se riješili lijekova kojima istiće rok upotrebe snalažljivi školovani magistri farmacije lagali su svojim kupcima da lijek koji bi trebali dobite nema ili se više ne proizvodi te davali zamjenski koji jeje na isteku imao sam priliku sam se u to uvjeriti....umjesto gluformina dobio sam zamjenski sa graničnim rokom isteka razlog gluformin se ne proizvodi više ...lagali su....umjesto atorisa dali su zamjenski isto na kraju isteka...lažu svi ali da visoko školovani ljudi lažu i to humanisti nisam se nadao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije