Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ IMALO MUKE

Ne da vam se svako malo mijenjati vodu u dječjem bazenu? Isprobajte ovih par savjeta

Shutterstock
22.06.2022.
u 16:10

U jednoj Facebook grupi, gdje roditelji dijele savjete i trikove vezane za djecu i dom, našla se i tema održavanja vode u bazenu, pa je tako nekoliko roditelja podijelilo genijalne trikove da voda u bazenu ostane čista neko vrijeme, a sve je poprilično jednostavno i jeftino

Stiglo je ljeto i sezona kupanja pa će roditelji koji imaju vrt vjerojatno uskoro izvaditi i dječji bazen čije održavanje može biti prava noćna mora jer se unutra često nađu trava, prljavština i kukci; a rijetko ga tko može svaki dan puniti novom vodom. 

U jednoj Facebook grupi gdje roditelji međusobno dijele savjete našla se i tema održavanja vode u bazenu pa je nekoliko korisnika podijelilo genijalne trikove da voda u bazenu dulje ostane čista, piše The Sun

Ubodi komaraca, čišćenje... Jeste li znali da pastu za zube možete koristiti i za ove genijalne stvari?

1/12

Pranje nogu prije ulaska u bazen

Jedna je mama predložila da pored bazena imate drugi bazen, veličine onoga za bebe, ili veliku zdjelu punu vode da prije ulaska djeca mogu oprati noge kako bi s njih skinuli prljavštinu i travu.

Teniske loptice

Uz jako sunce djeca dok se igraju vani, trebaju biti namazana kremom za sunčanje, no ona često ostavlja trag na površini vode. Ako vam je to problem, jedna je mama predložila korištenje teniskih loptica koje pomažu apsorbirati zaostala ulja; sve što trebate napraviti je ostaviti loptice u vodi nekoliko sati, a nakon što ih operete možete ih opet koristiti. ovo su potvrdile i mnoge stranice za održavanje doma na kojima piše da ovaj trik zaista funkcionira.

Tekućina za sterilizaciju bočica

Ako imate male bebe koje se još hrane na bočicu, jedna mama je predložila korištenje vode za sterilizaciju bočica u bazenu. Naime, dodavanje male količine tekućine za sterilizaciju bočica u bazen sprječava rast bakterija i algi.

Tablete klora

Roditelji savjetuju i korištenje tableta klora koje se postupno otapaju otpuštajući klor u vodu, no prema jednoj tvrtki za proizvodnju bazena, njih ne biste trebali koristiti u bazenima bez filtera pa prije pogledajte upute proizvođača bazena.

U Hrvatsku stiže prvi toplinski val: Meteorolozi izdali i novo upozorenje! 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije