Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Naša kandidatkinja za Miss svijeta promovira Dalmaciju

Na humanitarnu gala večeru na kojoj će organizatori izbora za Miss Svijeta skupljati novac za projekt „Beauty with a Purpose“ i fondaciju Coram, Antonija će donijet unikatnu mandalu od paške čipke i kristala
28. studenoga 2014. u 15:37 1 komentara 482 prikaza
miss hrvatske
Pogledajte galeriju 1/2

Ovog vikenda, u nedjelju, u prestižnom londonskom hotelu Grosvenor House održati će se humanitarna gala večera na kojoj će organizatori izbora za Miss Svijeta skupljati novac za projekt „Beauty with a Purpose“ i fondaciju Coram.  

Natjecateljice na izboru za Miss Svijeta donijele su u London različite predmete koji će se ponuditi na aukciji, a među gostima na ovoj ekskluzivnoj večeri naći se neki od najbogatijih Britanaca.  Naša predstavnica Antonija Gogić na aukciji će ponuditi jedan jedinstveni umjetnički predmet –  mandalu inspiriranu paškom čipkom, rad umjetnice Gordane Grahovar te prekrasnu  foto- monografiju Željka Jelenskog „Drevnost u sadašnjosti – Lubenice“. 

„Mandala je čudesna, raskošna i plijeni na prvi pogled pa se nadamo da će postići visoku cijenu i da će to biti naš doprinos važnoj humanitarnoj dimenziji po kojoj se izbor za Miss Svijeta razlikuje od svih ostalih. Prijenos gala večere može se gledati na aplikaciji Miss World.“ – poručuje organizatorica izbora Miss Hrvatske Maja Vračarić Kuljiš.

Autorica mandale je Gordana Grahovar. Mandala pokazuje čovjekovu univerzalnost u svekolikom svemiru.  Izrada mandala dio je tradicije Hinduizma i Budizma no umjetnica pronalazi isti princip kreacije u srcu Europe - na otoku Pagu u Jadranskom moru gdje žene već stoljećima na jedinstven način izrađuju prekrasnu čipku. 

Umjetnica u svom djelu spaja dvije kulture. U prvoj fazi ona crta mandalu vođena orginalnom paškom čipkom, u ovom slučaju najstarijom, zvanom rotonda.
Potom na mandalu ugrađuje 2.133 kristalića za što su potrebni tjedni rada i velika pažnja

ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
Pevex
NOVO RUHO DOMA
Istražujemo – kako se pripremiti za proljetne renovacije