Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISICA U LONDONU

Naša kandidatkinja za Miss svijeta promovira Dalmaciju

miss hrvatske
28.11.2014.
u 15:37

Na humanitarnu gala večeru na kojoj će organizatori izbora za Miss Svijeta skupljati novac za projekt „Beauty with a Purpose“ i fondaciju Coram, Antonija će donijet unikatnu mandalu od paške čipke i kristala

Ovog vikenda, u nedjelju, u prestižnom londonskom hotelu Grosvenor House održati će se humanitarna gala večera na kojoj će organizatori izbora za Miss Svijeta skupljati novac za projekt „Beauty with a Purpose“ i fondaciju Coram.  

Natjecateljice na izboru za Miss Svijeta donijele su u London različite predmete koji će se ponuditi na aukciji, a među gostima na ovoj ekskluzivnoj večeri naći se neki od najbogatijih Britanaca.  Naša predstavnica Antonija Gogić na aukciji će ponuditi jedan jedinstveni umjetnički predmet –  mandalu inspiriranu paškom čipkom, rad umjetnice Gordane Grahovar te prekrasnu  foto- monografiju Željka Jelenskog „Drevnost u sadašnjosti – Lubenice“. 

„Mandala je čudesna, raskošna i plijeni na prvi pogled pa se nadamo da će postići visoku cijenu i da će to biti naš doprinos važnoj humanitarnoj dimenziji po kojoj se izbor za Miss Svijeta razlikuje od svih ostalih. Prijenos gala večere može se gledati na aplikaciji Miss World.“ – poručuje organizatorica izbora Miss Hrvatske Maja Vračarić Kuljiš.

Autorica mandale je Gordana Grahovar. Mandala pokazuje čovjekovu univerzalnost u svekolikom svemiru.  Izrada mandala dio je tradicije Hinduizma i Budizma no umjetnica pronalazi isti princip kreacije u srcu Europe - na otoku Pagu u Jadranskom moru gdje žene već stoljećima na jedinstven način izrađuju prekrasnu čipku. 

Umjetnica u svom djelu spaja dvije kulture. U prvoj fazi ona crta mandalu vođena orginalnom paškom čipkom, u ovom slučaju najstarijom, zvanom rotonda.
Potom na mandalu ugrađuje 2.133 kristalića za što su potrebni tjedni rada i velika pažnja

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar dane_oblak
dane_oblak
17:32 30.11.2014.

jeeee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije