Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Loše strane Brexita

Britanka ostala zgrožena kad su joj rekli koliko još carine mora platiti za kaput iz EU

Šoping, moda
Shutterstock
22.01.2021.
u 13:30

Šokirala se kad je shvatila da za odjeću u vrijednosti od 1500 kn mora platiti još 500 kn za carinu, a za kaput od 1700 kn poštar ju je tražio još 1500 kn, koliko iznosi naknada kurirskoj službi.

Ellie Huddleston iz Londona (26) ispričala je kako je htjela iskoristiti zimsko sniženje da povoljnije kupi par komada odjeće, no šokirala se kad je vidjela koliku bi carinu morala platiti zbog izlaska Velike Britanije iz EU.

Naručila je, priča, kaput i nekoliko bluza iz dvije trgovine sa sjedištem u Europi, ali ni jednu pošiljku nije dobila na vrijeme jer su više od tjedan dana stajale na carini. No pravi je šok uslijedio kad joj je dostavna tvrtka SMS-om javila da za robu vrijednosti 1500 kn mora platiti i 500 kn carine, PDV-a i drugih troškova.

Uz to ju je, kad se napokon pojavio s njezinim paketima, i poštar tražio da pri preuzimanju kaputa od 1700 kn plati –  još 1500 kn!

Riječ je naime o novim naknadama koje je britanska vlada uvela za kurirske službe.

– Nisam znala ni kad će pošiljke stići, a kad su došle, nisam mogla vjerovati kad mi je rekao koliko trebam platiti – rekla je djevojka za BBC, pa je robu bez dodatnih naknada vratila i odustala od naručivanja iz Europe.

Perine i jastuci za miraz jer treba popuniti krevet

Šoping, moda
1/13

Naime, dok je carina Velike Britanije bila unutar carine Europske unije, roba se izmjenjivala bez naplate ovih poreza, a Huddleston, kao ni mnogi drugi britanski kupci, nije ni znala da su se izlaskom zemlje iz Europe pravila promijenila i da sad za narudžbe iz Europe postoje brojni nameti.

Trgovci iz EU koji šalju pakete u Veliku Britaniju sad trebaju ispuniti i obrasce carinske deklaracije, a kupci platiti carinu ili PDV, ovisno koliko proizvod vrijedi i odakle dolazi.

Josip je izgubio kuću u potresu, a društvo mu pravi psić kojeg je preimenovao u Potres

Josip je izgubio kuću u potresu, a društvo mu pravi psić kojeg je preimenovao u Potres 🐶

Josip je izgubio kuću u potresu, a društvo mu pravi psić kojeg je preimenovao u Potres 🐶

Objavljuje Večernji list u Srijeda, 20. siječnja 2021.

Komentara 15

Avatar drug Joža
drug Joža
14:28 22.01.2021.

Ako sad hoće ribu iz Europe...to košta!

AL
alfagt2015
15:21 22.01.2021.

nisam do sad znao da se u britaniji placa kunama

KO
Kološanin
16:33 22.01.2021.

Good riddance!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije