Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sezona izleta

Naoko jeftini jednodnevni izleti za djecu roditelje

'dijete djeca alergije izlet priroda livada biljke cvijece proljece'
''
11.05.2011.
u 08:03

Sezona je školskih izleta, od jednodnevnih do malih maturalaca, a svim roditeljima donose brigu – kako to platiti

Sezona je školskih izleta, od jednodnevnih do malih maturalaca, a svim roditeljima donose brigu – kako to platiti. Naime, čak i najjeftiniji u krugu od stotinjak kilometara od prebivališta stoje oko 150 kuna pa na više – 250 za Plitvice, 300 za Istru. Za roditelje je to uvijek gotovo dvostruko.

– Bez obzira na to što im je najavljen ručak, uvijek im morate dati poneki sendvič, grickalice, bombončić, sokove... Sve će to stajati barem stotinu kuna – kaže majka osnovnoškolca iz Zagreba. Dodate li tomu novac za obnovu bona za mobitel – od 35 do 50 kuna da se učenik može javiti kući i ponešto za džeparac – 100 kuna, već imate 250 kuna dodatnog troška. Pomnožimo li to s dvoje djece, to je 500 kuna a da cijenu izleta nismo ni uračunali. Vrlo često dogodit će se da djeca vrate netaknute sendviče koji poslije cjelodnevna gnječenja u torbi više nisu nizašto, no kako ih poslati na izlet bez dodatne hrane kada sva djeca nose nešto i čim sjednu u autobus, navale na grickalice.

Majka zagrebačkog učenika koja nas je upozorila na ovaj problem zapitala je može li se jasno definirati meni kako ne bi djecu pretrpavali, a roditelji i dodatno trošili.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
08:43 11.05.2011.

standard eurpljana,plaća afričkih nema..pitajte MMF i vlast

AN
Antiša
20:36 16.05.2011.

Gospođo novinarka, ako škola organizira izlet sama s prijevoznikom tada taj izlet stoji 70,00 kn. Ako ga organizira putem turističke agencije tada stoji 150,00 kn naravno obje su cijene bez ručka. Problem je u tome što učitelji ne smiju objašnjavati djeci već to mora raditi turistički vodič. Ako škola organizira izlet bez vodiča i agencije kazne su ogromne za ravnatelja i školu. Treba izbaciti iz zakona takve gluposti jer su nam učitelji dovoljno stručni da to obavljaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije