Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Najveća koncentracija luksuznog smještaja oko Dubrovnika i u Istri

Hrvatska se ne može podičiti prevelikim brojem luksuznih hotela – pet zvjezdica imaju samo 24 hotela, točnije, s novim hotelom Lone 25.
28. lipnja 2011. u 09:00 6 komentara 9 prikaza
Kempinski
Foto: VL

S obzirom na dužinu obale, orijentaciju na turizam kao najsnažniju gospodarsku granu, Hrvatska se ne može podičiti prevelikim brojem luksuznih hotela – pet zvjezdica imaju samo 24 hotela, točnije, s novim hotelom Lone 25.

Do prije dvije godine bilo ih je 20. Najveća koncentracija luksuznog smještaja bila je i ostala u Dubrovniku i okolici. S pet zvjezdica ondje se okitilo 14 hotela, u Dubrovniku Ariston, Bellevue, Dubrovnik Palace, Excelsior, Grand Villa Argentina, Hilton Imperial, Kazbek, More, Rixos Libertas, The Pucić Palace, u Slanom hotel Admiral, u Orašcu Dubrovački vrtovi sunca, u Cavtatu hotel Croatia te na Korčuli Lešić Dimitri Palace.

Biser liburnijske rivijere, Opatija u Primorsko-goranskoj županiji, ima tri visokokategornika – Ambasador, Millenium i Mozart. U Istri je čak šest hotela s pet zvjezdica – u Rovinju Monte Mulini i Lone, u Savudriji Kempinski, a u Umagu Sol Coral. Laskav status nosi i splitski hoteli Atrium i Hilton Marijan te Le Meridien Lav u Podstrani, solinski President te zadarski Falkensteiner Hotel & Spa Iadera.

Primjeri: 

Lešić Dimitri Palace - 450-610 € stoji noćenje u apartmanu za dvije osobe. U cijeni je doručak i boravišna taksa

Falkensteiner Iadera - 330 €  valja izdvojiti za noćenje dviju osoba u sobi s pogledom na more od 9. srpnja

Kempinski Hotel Adriatic - 255 € stoji noćenje s doručkom u deluxe sobi golferskog raja na sjeveru Istre

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
 • Avatar ivek
  ivek:

  kako se zovu ti hoteli s 5 zjezdica...

 • bijesna glista:

  Hm Konačno imamo dovoljno luksuznih hotela, da imam gdje potrošiti prosječnu hrvatsku plaću. Imam za dan i pol, a kasnije zube na klin.

 • liburnik:

  Ma hebes luksuzni smjestaj , Rogoznica, Novalja, Vir i ostala mjesta divljanja ilegalnih graditelja trebamo pokazati svijetu i dobro naplatiti