Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrunjeni hoteli

Najveća koncentracija luksuznog smještaja oko Dubrovnika i u Istri

Kempinski
VL
28.06.2011.
u 09:00

Hrvatska se ne može podičiti prevelikim brojem luksuznih hotela – pet zvjezdica imaju samo 24 hotela, točnije, s novim hotelom Lone 25.

S obzirom na dužinu obale, orijentaciju na turizam kao najsnažniju gospodarsku granu, Hrvatska se ne može podičiti prevelikim brojem luksuznih hotela – pet zvjezdica imaju samo 24 hotela, točnije, s novim hotelom Lone 25.

Do prije dvije godine bilo ih je 20. Najveća koncentracija luksuznog smještaja bila je i ostala u Dubrovniku i okolici. S pet zvjezdica ondje se okitilo 14 hotela, u Dubrovniku Ariston, Bellevue, Dubrovnik Palace, Excelsior, Grand Villa Argentina, Hilton Imperial, Kazbek, More, Rixos Libertas, The Pucić Palace, u Slanom hotel Admiral, u Orašcu Dubrovački vrtovi sunca, u Cavtatu hotel Croatia te na Korčuli Lešić Dimitri Palace.

Biser liburnijske rivijere, Opatija u Primorsko-goranskoj županiji, ima tri visokokategornika – Ambasador, Millenium i Mozart. U Istri je čak šest hotela s pet zvjezdica – u Rovinju Monte Mulini i Lone, u Savudriji Kempinski, a u Umagu Sol Coral. Laskav status nosi i splitski hoteli Atrium i Hilton Marijan te Le Meridien Lav u Podstrani, solinski President te zadarski Falkensteiner Hotel & Spa Iadera.

Primjeri: 

Lešić Dimitri Palace - 450-610 € stoji noćenje u apartmanu za dvije osobe. U cijeni je doručak i boravišna taksa

Falkensteiner Iadera - 330 €  valja izdvojiti za noćenje dviju osoba u sobi s pogledom na more od 9. srpnja

Kempinski Hotel Adriatic - 255 € stoji noćenje s doručkom u deluxe sobi golferskog raja na sjeveru Istre

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar ivek
ivek
15:52 28.06.2011.

kako se zovu ti hoteli s 5 zjezdica...

BG
bijesna glista
09:08 29.06.2011.

Hm Konačno imamo dovoljno luksuznih hotela, da imam gdje potrošiti prosječnu hrvatsku plaću. Imam za dan i pol, a kasnije zube na klin.

LI
liburnik
12:23 29.06.2011.

Ma hebes luksuzni smjestaj , Rogoznica, Novalja, Vir i ostala mjesta divljanja ilegalnih graditelja trebamo pokazati svijetu i dobro naplatiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije