Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Najveća koncentracija luksuznog smještaja oko Dubrovnika i u Istri

Hrvatska se ne može podičiti prevelikim brojem luksuznih hotela – pet zvjezdica imaju samo 24 hotela, točnije, s novim hotelom Lone 25.
28. lipnja 2011. u 09:00 6 komentara 11 prikaza
Kempinski
Foto: VL

S obzirom na dužinu obale, orijentaciju na turizam kao najsnažniju gospodarsku granu, Hrvatska se ne može podičiti prevelikim brojem luksuznih hotela – pet zvjezdica imaju samo 24 hotela, točnije, s novim hotelom Lone 25.

Do prije dvije godine bilo ih je 20. Najveća koncentracija luksuznog smještaja bila je i ostala u Dubrovniku i okolici. S pet zvjezdica ondje se okitilo 14 hotela, u Dubrovniku Ariston, Bellevue, Dubrovnik Palace, Excelsior, Grand Villa Argentina, Hilton Imperial, Kazbek, More, Rixos Libertas, The Pucić Palace, u Slanom hotel Admiral, u Orašcu Dubrovački vrtovi sunca, u Cavtatu hotel Croatia te na Korčuli Lešić Dimitri Palace.

Biser liburnijske rivijere, Opatija u Primorsko-goranskoj županiji, ima tri visokokategornika – Ambasador, Millenium i Mozart. U Istri je čak šest hotela s pet zvjezdica – u Rovinju Monte Mulini i Lone, u Savudriji Kempinski, a u Umagu Sol Coral. Laskav status nosi i splitski hoteli Atrium i Hilton Marijan te Le Meridien Lav u Podstrani, solinski President te zadarski Falkensteiner Hotel & Spa Iadera.

Primjeri: 

Lešić Dimitri Palace - 450-610 € stoji noćenje u apartmanu za dvije osobe. U cijeni je doručak i boravišna taksa

Falkensteiner Iadera - 330 €  valja izdvojiti za noćenje dviju osoba u sobi s pogledom na more od 9. srpnja

Kempinski Hotel Adriatic - 255 € stoji noćenje s doručkom u deluxe sobi golferskog raja na sjeveru Istre

krađa
Uhvaćen na djelu
Postavio kameru kako bi otkrio tko mu krade stvari iz ulaza, ali ovog lopova nije očekivao
PET FAZA SNA
Jeste li se ikad zapitali zašto spavate više od osam sati, a nenaspavani ste?
 • Avatar ivek
  ivek:

  kako se zovu ti hoteli s 5 zjezdica...

 • bijesna glista:

  Hm Konačno imamo dovoljno luksuznih hotela, da imam gdje potrošiti prosječnu hrvatsku plaću. Imam za dan i pol, a kasnije zube na klin.

 • liburnik:

  Ma hebes luksuzni smjestaj , Rogoznica, Novalja, Vir i ostala mjesta divljanja ilegalnih graditelja trebamo pokazati svijetu i dobro naplatiti