Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

Najskuplja torba na svijetu - Hermesova torbica s dijamantima na dražbi dosegla rekordnu cijenu

"Radi se o svjetskom rekordu za ručnu torbicu prodanu na dražbi", istaknuo je Bingle Lee, glasnogovornik Christie'sa u Hong Kongu.
31. svibnja 2016. u 11:19 0 komentara 580 prikaza
Christie`s aukcijska kuća
Foto: Instagram

Hermesova ručna torba od krokodilove kože s dijamantima oborila je svjetski rekord na dražbi prodajom kupcu iz Hong Konga za 267.000 eura. 

Neimenovani kupac odnio je Himalaya Niloticus Crocodile Diamond Birkin na dražbi koju je u ponedjeljak navečer organizirala aukcijska kuća Christie's.

Kupac je za nju morao izdvojiti 267.000 eura (2,32 milijuna hongkonških dolara). Christie's je torbicu procijenio na dva milijuna hongkonških dolara.

"Radi se o svjetskom rekordu za ručnu torbicu prodanu na dražbi", istaknuo je Bingle Lee, glasnogovornik Christie'sa u Hong Kongu.

Prethodni rekord također je ostvaren u Hong Kongu kad je Birkin fuchsia od krokodilove kože prodana za 202.000 eura.

Diamond Himalaya, koju aukcijska kuća predstavlja kao "najrjeđu i najtraženiju" torbicu, ukrašena je dijamantima. Njezina kopča kao i mini lokot tipičan za Hermesove torbice od bijelog su 18-karatnog zlata. Torba je od izbijeljene krokodilske kože svijetle sredine i tamnijih sivih rubova tako da podsjeća na vrhove Himalaja.

"Procjenjuje se da se godišnje proizvede samo jedna ili dvije torbice Diamond Himalaya", prokomentirao je Christie's u priopćenju.

>>Neobjavljene pjesme glazbenika Princea na aukciji

OSVOJITE MAKEOVER
Žudite za promjenom? Prijavite se na naš makeover i osvojite CCC cipele i torbicu

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.