Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
genijalci

Najbolje učenike u državi Paulu i Daniela matematika - opušta

11.06.2014., Zagreb - Ucenici Osnovne skola Pavleka Miskine Zagreb koji sudjeluju na drzavnim natecanjima. Daniel i Paula.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
04.07.2014.
u 09:15

Paula Vidas upisala je MIOC, a odlična je u informatici. Daniel Širola uz matematiku voli i kemiju i fiziku

Za razliku od brojnih učenika koji iz matematike kao jednog od najtežih i najomraženijih predmeta moraju i na popravni, Daniel Širola i Paula Vidas u njoj jednostavno uživaju. I ne samo to, upravo ih rješavanje matematičkih zadataka opušta prije spavanja.

Daniel i Paula učenici su sedmog i osmog razreda Osnovne škole Pavleka Miškine sa Svetog Duha, a osim ljubavi prema matematici, sličnim žarom proučavaju i informatiku, kemiju, fiziku. Ove godine, unatoč tomu što se škola obnavlja pa su učili u tuđim učionicama, oboje su sudjelovali na brojnim županijskim i državnim natjecanjima. Tako je Daniel i službeno najbolji matematičar sedmih razreda u Hrvatskoj, šesti je iz kemije, a 11. iz fizike. Paula je osvojila treće mjesto iz informatike, 14. iz matematike i 11. iz fizike. – Meni nije jasno pitanje zašto volim matematiku, ja se tako pitam kako netko ne voli matematiku – ozbiljno je prokomentirao Daniel. U ozbiljnom tonu nastavio je objašnjavati da najviše voli teška brzopotezna matematička pitanja, no kako voli i fiziku i kemiju.

Za razliku od njega, Paula ipak malo više voli informatiku. Tako već sada izvrsno zna programirati računalo, a svaki problem zbog kojeg brojni korisnici padaju u očaj i traže servisere, ona rješava u tren oka.

Iako bi sa svojim znanjem i iskustvom već sada mogla otvoriti tvrtku i zarađivati na tržištu, najprije mora završiti srednju školu. Zbog uspjeha na natjecanjima, ima pravo birati školu pa se odlučila za MIOC, gimnaziju koju će za godinu dana upisati i Daniel. Tijekom ljetnih praznika Paula će se opuštati kupajući se i čitajući, a Daniel će loviti ribu. Matematiku, fiziku i kemiju do jeseni će staviti u drugi plan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije