Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene

Na stranicama Voguea više nećete vidjeti modele mlađe od 18. I to zbog ovoga...

Vogue
Foto: Instagram
1/2
17.08.2018.
u 08:34

Mlade djevojke su pod velikim stresom i stalnim dijetama, ekstremnim navikama, a sve kako bi se uklopile u okvir zahtjeva modne indutrije.

Vogue apelira na modnu industriju da prestane angažirati modele mlađe od 18 godina.

Upravo to su odlučili i u samom Vogueu, najpoznatijem i najutjecajnijem modnom magazinu na svijetu. 

Modna industrija razvila je nezdravu klimu angažiranja premladih modela, onih koji imaju sićušna tijela i nose male konfekcijske brojeve, dopušta konzumaciju droge i alkohola kako bi se modeli smirili, a zatim ih samo odbace iz modne industrije kada postanu stariji i njihova tijela postanu "odrasla, ženska tijela". 

Mlade djevojke su pod velikim stresom i stalnim dijetama, ekstremnim navikama, a sve kako bi se uklopile u okvir zahtjeva modne indutrije.

Tome treba stati na kraj, to nije u redu niti prema manekenkama i modela, niti prema ljubiteljima mode. Ne možemo izbrisati povijest, ali možemo kreirati budućnost,poručila je Maya Singer iz Voguea, piše Metro.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije