Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legenda

Na Prokurativama osvanuo gigantski Mišo Kovač: Evo kada je još njegov lik bio inspiracija!

Matija Habljak/Pixsell/ Tomislav Miletic/PIXSELL
18.12.2018.
u 13:58

Brojni Splićani se fotografirali s 'gigantskim' Mišom Kovačem

Splićani su danas ostali ugodno iznenađeni kada su na Prokurativama ugledali 'gigantskog' Mišu Kovača od 2,5 metra koji u prepoznatljivoj pozi s raširenim rukama 'pozdravlja' sugrađane. Prokurative, pozornica mnogih kulturnih zbivanja u gradu pod Marjanom nije bez razloga izabrana za ovaj 'performance' jer se upravo tamo više od pedeset godina održava jedan od naših najstarijih glazbenih festivala – Splitski festival, gdje je Mišo 1971. godine  pobijedio s pjesmom 'Proplakat će zora', koja se prodala u više od 300 000 primjeraka.

1977. s klapom Maslina i pjesmom 'Noćas ćemo zemlji k'o materi reći' još jednom osvaja Grand prix na Splitskom festivalu, a nakon pobjede na istom festivalu 1980. godine donosi odluku da više neće nastupati na festivalima. Za koncertom vlada ogroman interes, a pitanje dana kada će Spaladium Arena biti rasprodana.

Foto: Damira Kalajžić

Foto: Damira Kalajžić

Njegov lik kreativcima je već prije poslužio kao inspiracija. Brend KaSandro iza kojeg se krije poprilično duhovit kreativac, lansirao je majicu u kojoj Mišo Kovač postao metalac. 

Foto: KaSandro

Osim toga, Croatia Records u svojoj ponudi ima kolekciju za prave ljubitelje ovog legendarnog pjevača. Komplet Mišo Kovač u kojem se nalazi CD box, majica i šalica s njegovim likom, a ovo može biti i idealan poklon za blagdane.

Foto: Croatia Records

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
21:45 18.12.2018.

Nema ga zemlja! Miso Legenda.

DU
Deleted user
15:50 18.12.2018.

Vidio sam ga na sudjenju Sanaderu u svojstvu svjedoka. Totalno izgubljen slucaj.Sanadera je titulirao presjednikom, zamijenio ga sa Tudjmanom. Izlazna vrata iz sudnice nije mogao niti slucajno pogoditi. Bili mi ga je jako zao. Volio sam njegovu glazbu, slusao sam ju i pjevusio. Ako moze sada da jos u zivo nastupa, onda znaci da se je oporavio i da mu ide dobro. To mu od srca zelim.

Avatar prahrvat
prahrvat
19:16 18.12.2018.

legenda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije