Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Na koju stranu naginjete glavu kad se ljubite?

Poljubac, ljubljenje
Foto: Thinkstock
1/5
19.07.2017.
u 10:47

Otkriveno je i da partner koji inicira poljubac češće naginje glavu u desno.

Lijevo ili desno? Na koju stranu naginjete glavu kada se ljubite?

Odgovore na ta pitanja odlučili su pronaći psiholozi i neuroznanstvenici sa Sveučilišta Dhaka i otkrili su da većina ljudi prilikom poljupca glavu nakosi u desnu stranu.

U istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Scientific Reports, otkriveno je da su muškarci češći inicijatori ljubljenja nego žene, i to čak za 15 puta. 

Oba spola pritom najčešće okreću glavu u desnu stranu, a osoba koja prima poljubac, prati inicijatora, navodi se. Kada su parove zamolili da ipak promijene stranu i stave se u "zrcalni položaj glavama", parovi su prijavili da su se u tom položaju osjećaju neudobno. 

Otkriveno je i da partner koji inicira poljubac, češće naginje glavu u desno. 

Dr Rezaul Karim, psiholog sa Sveučilišta Dhaka, navodi kako je ovo prvo ovakvo istraživanje koje je dalo uvid u to koji spol češće inicira poljupce, a rezultati su pokazali da su to muškarci.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
13:03 19.07.2017.

Želim pročitat postotak na koju stranu visi u postotku lijevo a kolko udesno penis kad se ukruti nakon poljubaca!? To je presudno za čitavo čovječanstvo znat!

IL
ilijan
12:53 19.07.2017.

Na obje...

CE
centirion
13:46 19.07.2017.

Zavisi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije