Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ženske grudi - ili samo M?

Na društvenim se mrežama raspravlja o značenju loga McDonalds'a: 'Na što vas podsjećaju zlatni lukovi?'

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
03.05.2023.
u 14:30

Dizajner je još 60.ih godina prošlog stoljeća uvjerio šefove McDonald'sa da ne mijenjaju popularne zlatne lukove, tvrdeći da podsjećaju na ženske grudi.

Iako mnogi pretpostavljaju da logo McDonald'sa predstavlja samo veliko slovo "M", još je 2001. godine pisac Eric Schlosser u svojoj knjizi Fast Food Nation: The Dark Side of the All-American Meal iznio svoju drugačiju teoriju o popularnim zlatnim lukovima, a nedavno se o njoj počelo raspravljati i na forumima i društvenim mrežama.

Prema Schlosseru, šefovi McDonald'sa razmišljali su o promjeni svog loga 1960-ih pa je tvrtka angažirala konzultanta za dizajn i psihologa Louisa Cheskina da im pomogne u rebrendiranju, a on im je savjetovao da zadrže zlatne lukove. Objasnio je tada da McDonald'sovo slovo 'M' izgleda kao par grudi koje subliminalno privlače kupce u lanac brze hrane, a njegova je psihologija bila u skladu s Freudovim uvjerenjem da su svi i uvijek seksualno motivirani.

Dizajner je tako uvjerio šefove McDonald'sa da ne mijenjaju popularni logo, tvrdeći kako 'seks najbolje prodaje'; a u ovom slučaju znak kupcima nudi 'majčinski element' koji ih podsvjesno tješi i navodi na kupnju. A iako je tada popularni lanac brze hrane odlučio poslušati i ništa ne mijenjati, nedavno je najavio neke nove promjene u svojim osnovnim proizvodima poput Big Maca i duplog cheeseburgera.

Gigant brze hrane planira tako izbaciti mekanija zlatno-smeđa peciva, gnjecaviji sir i "sočniji, karamelizirani" okus jer će se luk stavljati na pljeskavice dok su još na roštilju. Big Mac također, kažu iz tvrtke, postaje slasniji jer će se raditi sa više omiljenog preljeva, a lanac je svoje dodatke već predstavio na nekim američkim tržištima, uključujući Los Angeles, Seattle, Denver, San Francisco, Las Vegas, Salt Lake City, Tucson, Sacramento i Portland, Oregon.

Inače, promjene dolaze nakon što je tvrtka prošlog mjeseca otpustila stotine zaposlenika, a mnogima smanjila plaće i beneficije, te najavila da ubrzo u sklopu restrukturiranja zatvara i svoje terenske urede,piše NY Post.

Pokazala kako izgleda hrana iz McDonald'sa nakon - 17 godina!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije