Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Na Cresu predstavljen projekt "Medico prevencijom prema zdravlju"

U utorak je na Cresu službeno predstavljen projekt "Medico prevencijom prema zdravlju", koji će idućih mjeseci aktivno provoditi Specijalna bolnica Medico iz Rijeke i Pule te Grad Cres kao partner.
04. prosinca 2019. u 15:24 104 prikaza
Medico prevencijom prema zdravlju
Foto: Promo

Cilj projekta je promocija zdravlja i prevencije u području gastroenteroloških, neuroloških, kardioloških i dermatoloških bolesti. Na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj vijećnici na Cresu govorili su ravnatelj bolnice Medico doc.dr.sc. Zlatko Kolić i gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako.

"Ovaj projekt će građane educirati o tome kako mogu vlastitim odabirima u stilu života spriječiti brojne bolesti srca, kože, probave i općeg zdravlja. Kroz edukativne akcije ćemo promovirati zdravlje i nuditi preventivne preglede iz navedenih područja", kaže dr. Kolić.

"Ciljne skupine u projektu su nam radno aktivno stanovništvo i umirovljenici. U našim Medico bolnicama u Rijeci i u Puli, kao i na Cresu, građani će moći dobiti važna znanja o prevenciji kroničnih bolesti. Želimo doprinijeti poboljšanju zdravlja naših sugrađana", kaže dr. Kolić, koji naglašava da je jedna od glavnih vizija Specijalne bolnice Medico podučavanje građana o sprječavanju bolesti.

"Neke od tema kojima ćemo se baviti su primjerice kvaliteta sna, izbori u prehrani i važnost redovitog kretanja", kaže dr. Kolić.

Gradonačelnik Cresa Jurjako pozdravio je ovaj hvalevrijedan projekt i raduje se početku suradnje.

“Ovim projektom Grad Cres aktivno sudjeluje u smanjivanju kroničnih nezaraznih bolesti. Prvenstveno želimo pomoći educirati građane o važnosti usvajanja zdravih životnih navika. Preventiva je prvi korak prema zdravlju stanovništva Primorsko-goranske i Istarske županije”, kaže gradonačelnik Jurjako.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 499.673,07 kuna, a trajat će do 22. travnja 2021. godine. Predviđena predavanja i konzultacije u Rijeci, Puli i Cresu održat će liječnici specijalisti Medica s dugogodišnjim iskustvom. O svim aktivnostima Medico će redovito izvještavati javnost i pozivati na sudjelovanje u njima.

zanimljivo
Odrekli se imena, ali i prezimena! Svoja prava imena domaće zvijezde dobro kriju od javnosti! Znate li ih?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti