Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Müsli Dr. Oetkera nositelji Best Buy Award medalje

dr. oetker
Foto: PR FOTO
PR
Autor
PR članak
16.06.2014.
u 14:30

U najnovijem istraživanju omjera cijene i kvalitete Best Buy Award, hrvatski potrošači ocijenili su Dr. Oetker müsli najboljim omjerom cijene i kvalitete u Hrvatskoj u kategoriji „Müsli za doručak“

Hrvatski potrošači – na osnovu vlastitog iskustva i mišljenja - najviše svojih glasova u ispitanoj kategoriji „Müsli za doručak“ dali su Dr. Oetkeru, na temelju čega možemo zaključiti da Dr. Oetker müsli imaju najbolji omjer cijene i kvalitete na hrvatskom tržištu.

Rezultat je ovo predmetnog istraživanja Best Buy Award 2014/2015 švicarske kuće ICERTIAS provedenom u siječnju 2014. na uzorku od 1.200 ispitanika opće populacije u Hrvatskoj koristeći, CAWI - DEEPMA metodologiju (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness).

Ispitanicima, građanima Hrvatske, u istraživačkoj anketi putem web obrasca postavljeno je sljedeće pitanje:

"Navedite naziv proizvođača odnosno ponuđača MUESLI-a ZA DORUČAK koji po vašem osobnom iskustvu nudi u Hrvatskoj apsolutno najbolji omjer cijene i kvalitete:" na koje je najveći broj ispitanika odgovorio: Dr. Oetker.

Pitanja su bila otvorenog tipa, odnosno ispitanicima nisu bili ponuđeni odgovori, već su slobodno mogli sami navoditi nazive davatelja usluga koji, prema njihovom iskustvu, nude najbolji omjer cijene i kvalitete na hrvatskom tržištu.

Zahvaljujući najvećem broju glasova ispitanika te osvojenom prvom mjestu, Dr. Oetker ima pravo postati nositelj prestižne oznake "Best Buy Award - Br. 1 - najbolji omjer cijene i kvalitete" za osvojenu kategoriju.

Hrvatski potrošač vrlo je svjestan razlika u kvaliteti koja mu se nudi na tržištu, a posebno u prehrambenom dijelu – za sebe kao i za svoju obitelj, vrlo savjesno bira. Tradicija naše dugogodišnje prisutnosti sigurno je dodatni argument u odabiru, kao i omjer cijene i kvalitete. Potrošač u Hrvatskoj nerado čini ustupke nauštrb vrhunske kvalitete i okusa. Stoga nas priznanja poput ovih, koja dolaze direktno od potrošača, najviše raduju jer dokazuju da su Dr. Oetker, pa tako i Vitalis proizvodi, prvenstveno svojom izvanrednom kvalitetom u stanju osvojiti srca i vjernost kupaca.” – kazali su iz Dr. Oetker Hrvatska.

Dodatno, brand Vitalis Dr. Oetkera ostvaruje izvrsne rezultate u istraživanjima u zemljama regije provedenim od strane ICERTIAS-a.

Osim što je pobjednik u Best Buy Award istraživanju u Hrvatskoj za period 2014/2015, Vitalis je u istraživanju QUDAL – Quality meDAL za isti period te u istoj kategoriji: müsli za doručak, od strane potrošača u Sloveniji kao i u Bosni i Hercegovini ocjenjen kao najkvalitetniji.

Kompletno istraživanje Best Buy Award Survey 2014/2015 provedeno je u skladu s odredbama 'Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja' koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR).

Metodologija i uzorak
Istraživanje Best Buy Award Croatia 2014/2015 provela je švicarska kuća ICERTIAS - International Certification Association GmbH na području Republike Hrvatske tijekom mjeseca siječnja 2014. putem web ankete metodom CAWI - DEEPMA (Computer Assisted Web Interviewing - Deep Mind Awareness). U anketi je sudjelovalo 1.200 ispitanika opće internet populacije.

O projektu Best Buy Award
Best Buy Award je projekt švicarske kuće ICERTIAS -International Certification Association GmbH kojeg u Hrvatskoj provodi i zastupa tvrtka Axios uz podršku vodeće svjetske konzultantske i revizorske organizacije PWC (PricewaterhouseCoopers).

Osnovni je cilj istraživanja bio taj, da se dobije uvid u iskustvo i percepciju stanovnika Republike Hrvatske o robnim markama proizvoda i usluga te proizvođača i trgovaca za koje se smatra da daju najbolji omjer cijene i kvalitete (tzv. best buy) od strane korisnika, ali i prema percepciji onih koji nužno nisu korisnici, ali imaju relevantno mišljenje na osnovi iskustva njima bliskih osoba (kolege, prijatelji, rodbina i sl.).

Cilj projekta i certifikata "Best Buy Award" je olakšati kupcima potragu za onim najboljim i cijenom najpovoljnijim proizvodima i uslugama na bosanskohercegovačkom tržištu.

Želite prijaviti greške?