Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog privlačnosti

Muško-ženska prijateljstva mogu biti priličan teret u životu

obama (1)
White House Flickr
12.09.2012.
u 11:08

Mnogi muškarci i žene ne vjeruju u takvu vrstu prijateljstva jer uvijek nakon nekog vremena počinje opterećivati i jednu i drugu stranu...

 

Muškarci i žene ne mogu biti "samo" dobri prijatelji, potvrdila je nova studija, jer je za to potrebno mnogo kontrole. Ljudi su sastavljeni od osjećaja pa se oni često probude prema bliskom prijatelju/prijateljici. Međutim tada nastaju  problemi...

Kad su ispitanici zamoljeni da navedu prednosti i nedostatke muško-ženskog prijateljstva, više od 30 posto muškaraca reklo je da im je prijateljstvo sa suprotnim spolom teret zbog – privlačnosti.

Žene su češće nego muškarci govorile da je privlačnost bila glavni nedostatak prijateljstva – čak je 47 posto žena kazalo da je kod snažnih osjećaja privlačnosti gotovo nemoguće uspostaviti prijateljski odnos. Šest posto svih ispitanika potvrdilo je da su snažni osjećaji prednost tog prijateljstva.

Romantične veze

Prijateljstvo sa suprotnim spolom uvijek ima snažan utjecaj na ljubavne veze pojedinaca. Tako je gotovo 40 posto žena izjavilo da su njihovi muški partneri bili ljubomorni na njihove prijatelje, dok je isto priznala i četvrtina muškaraca.

– Privlačnost u muško-ženskim prijateljstvima može prouzročiti mnogo problema i u prijateljskim i u romantičnim odnosima – kažu istraživači sa sveučilišta Wisconsin-Eau Claire, piše Myhealthnewsdaily.

Komentara 4

ZE
zendraf
13:47 12.09.2012.

Prijatelj s beneficijama - to je rješenje!

LP
Lebron Petrovic
14:36 12.09.2012.

Muško ženska prijateljstva se mogu sklopit samo u krevetu ! Di si vidio da dominantni Grizli ima prijateljicu.

BO
boston
22:52 12.09.2012.

Ode li vam ikad zena negdje na vikend shopping sa prijateljicom?? Kava ujutro, malo razgledanja grada na moru, malo shopping, pa vecera i razgovor prije spavanja, u zajednickoj hotelskoj sobi, Sve je to normalno, ako to zena ucini sa prijateljicom. Ode li va ikad muz na nogometni turnir u obliznju drzavu, sa prijateljem?? Kava ujutro, razgledanje grada, pa tekma, pa koji kafic i pice navece, pa vecera. Onda nezaobilazni razgovor prije spavanja, u zajednickoj hotelskoj sobi. Sve je to normalno, ako to muz ucini sa prijateljem. Musko-zenska prijateljstva ova 2 scenarija nebi mogla prezivjeti, i stoga nepostoje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije