Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubav

Muškarcima je potrebna milisekunda da nađu pravu ženu

ljubav
Arhiva VL-a
14.06.2010.
u 13:31

Muškarci kojima se prekrasna žena svidi već na prvi pogled često su optuženi da su “plitki”.

Muškarci kojima se prekrasna žena svidi već na prvi pogled često su optuženi da su “plitki”. No, ako se pita znanstvenike, to uopće nije pravedno. Naime, oni samo slijede svoju genetiku i potrebna im je samo milisekunda da odluče o potencijalnoj partnerici. Muškarci idu za lijepim licem jer je to znak plodnosti i njihov instinkt ih vuče ženama koje se mogu držati uz njih, kažu znanstvenici.

U suprotnosti s time, žene ne odlučuju na temelju muškarčeva izgleda je li on dobar partner za njih. Ženin instinkt traži da muškarac bude predan, odan i ima dobru osobnost.

Ovo istraživanje proveli su profesor Mark van Vugt i doktorica Johanna van Hooff na Sveučilištu u Amsterdamu zajedno sa studenticom Helen Crawford sa Sveučilišta Kent.

Proveli su istraživanje na 20 žena i 20 muškaraca, priključili ih na aparat koji mjeri aktivnosti mozga i zadani su im zadaci. Dok su ih izvršavali, prikazivane su im slike atraktivnih i ružnih osoba suprotnog im spola.

Muškarci su se zbunili čim su ugledali lijepo lice, ali ne i žene kada su ugledale atraktivnog muškarca.

– Žene nisu bile zbunjene kada su ugledale zgodnog muškarca jer je njima potrebno više dokaza da je muškarac dobra prilika. One donose odluke mnogo kasnije nego muškarci – smatra profesor van Vugt.

Ključne riječi

Komentara 4

DR
dreamteam
19:02 14.06.2010.

One zele da najprije vide koliko love ima,kakav auto, a ako ima kucu,brod i vikendicu na moru onda je stvar rjesena.

Avatar cesare
cesare
23:09 14.06.2010.

muskarac treba da bude uspjesam a ljepota nije presudna a zena mora da bude lijepa,odana,dobra majka, odlicna kuharica i super ljubavnica.

YA
yamaha600
23:54 22.06.2010.

ko to izmjeri mozda neki atomski fizicar ili nam neko laze....milisekunda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije