Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problem u komunikaciji

Muškarcima je bitna bliskost, ali ne znaju kako je ostvariti

veza i svađa
Foto: Thinkstock
11.05.2014.
u 14:46

Oni razumiju ljubav, ali im je bliskost nedokučiva - ona je ženskog roda.

Veze u kojima je muškarac emotivni vođa prilično su rijetke.

Ipak, većini muškaraca potrebna je bliskost, ali ne znaju kako je ostvariti. Oni razumiju ljubav, ali im je bliskost nedokučiva - ona je ženskog roda. U većini veza, ukoliko se žena ne pobuni ili posvađa, muškarac će misliti da je sve O.K. u vezi.

Zaključak: žena mora preuzeti emotivno vodstvo. Ipak, nemojte dozvoliti da vas to opterećuje, jer ste apsolutno sposobni i “kvalificirani” za to. Dok muškarci igraju nogomet, ili prate sportske mečeve, žene se nalaze na kavi i “čašici razgovora”, koja može trajati dva sata bez prekida.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Žene znaju kako artikulirati i verbalizirati osjećaje: “Bijesna sam na njega!”, “Ljubomorna sam i osjećam se nevoljeno!” S druge strane, muškarci će reći: “Čudno se osjećam” a zapravo misle: “Osjećam se zapostavljeno i bojim se da ćeš me ostaviti.”

Dakle, ako želite povratiti bliskost s vašim partnerom, morate pronaći vremena za pravu komunikaciju. To ne podrazumijeva maratonske razgovore. Istraživanja pokazuju da su parovi koji dnevno razgovaraju dvadeset minuta 75 posto sretniji od onih koji to ne čine. Da biste uspostavili pravu komunikaciju s partnerom, potrudite se da naizmjenično pričate, a onaj tko je na redu smije pričati isključivo o sebi, ne o drugom partneru ili o vezi.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Također, partneri moraju biti usredotočeni na vlastite emocije, potrebe, kao i na to kako podnose ili ne podnose ono što osjećaju. Osnovna ideja ovog razgovora je da partneri razumiju jedno drugo, pri čemu osoba koja sluša ne smije komentirati ono što je izgovoreno u posljednja 24 sata, ili može to napraviti samo u pozitivnom smislu. Ako par uoči problem, obje strane moraju predložiti rješenje i ne smiju kritizirati razmišljanja druge polovice.

>>Trudna i sama? Složite svoj život na papir

>>Žene, kvocate li često? Nemojte, muškarce to doslovno može - ubiti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije