Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nismo isti

Muškarci uzimaju bolovanje i zbog obične glavobolje

glavobolja
26.05.2011.
u 12:58

Žene njeguju bolesnu djecu, a u krevet ih ruši tek temperatura 39, povraćanje ili gripa, prenosi Daily Mail

Poznata je činjenica da su muškarci osjetljiviji na bolesti, ali žene ipak češće u životu odlaze na bolovanje. Prosječan muškarac bolestan je 140 dana u svojoj karijeri, a žene čak 189 dana, pokazuju rezultati novog istraživanja koje je proveo Benenden Healthcare Society.

Iako su muškarci manje na bolovanju, izbjegavaju odlazak na posao čim osjete i najmanji simptom bolesti. Žene će, s druge strane, učiniti sve da dođu na posao, a čak osjećaju i grižnju savjesti ako ih bolest “pokosi”, prenosi Daily Mail.

Najčešće se na posao ne odlazi zbog bolova u želucu, vrtoglavice i viroza, a u prosjeku radnici oko tri dana godišnje provedu na bolovanju. Četiri od deset muškaraca priznala su da jave na posao da su bolesni čim osjete prve simptome poput peludne groznice, grlobolje i glavobolje, dok žene ostaju u krevetu zbog jačih simptoma poput povraćanja, gripe i visoke temperature.

Čak 37 posto Britanaca radije bi da njihovi kolege ostanu kod kuće ako su bolesni nego da dođu na posao stenjati i žaliti se.

– Svatko tko odlazi na bolovanje odlazi s razlogom, ali nije uvijek bolest u pitanju. Primjerice, ako je dijete bolesno, žena ga najčešće njeguje kod kuće pa mora uzeti bolovanje – istaknuo je doktor Tony Williams iz Benenden Hospitala.

Studija je, recimo, otkrila i kako su vitkiji ljudi manje na bolovanju, a pretili imaju četiri dana bolovanja više godišnje.

Ključne riječi

Komentara 2

BU
BukiZG
15:50 26.05.2011.

Koje gluposti,koje žutlo. VL će se \"proslaviti\" prenošenjem \"vijesti\" iz najžućih novina iz Engleske.

Avatar Bjeda
Bjeda
08:18 01.06.2011.

Ja sam znao uzeti bolovanje samo da zadovoljim zenke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije