Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o, da...

Muškarci rješavaju probleme seksom, žene razgovorom?

poljubac
Reuters/PIXSELL
27.02.2013.
u 12:10

Zašto bi bilo komplicirano kad može biti jednostavno, vjerojatno se pita većina muškaraca...

U svakoj vezi postoje problemi koje je uputno riješiti dok nisu eskalirali u sukob. No, kako se muškarci i žene razlikuju po mnogo čemu, razlikuju se i u načinu rješavanja problema. Međutim muškarci bi trebali pokazati malo više volje za razgovorom, a žene otvorenosti za igrice pod plahtama... I stvar riješena, barem je to zaključak najnovije studije...

Rješenje problema u vezi, prema ovoj formuli, prilično je jednostavno, pa čak i provedivo u život. Međutim istraživanje Centra za savjetovanje u vezama \"Relate\" zaključilo je da se muškarci i žene u stvarnom životu na različite načine nose s emocionalnim problemima potvđujući tipične stereotipe koji govore da muškarci misle da više seksa može popraviti vezu i unaprijediti odnos, dok se žene usredotočuju na razgovor. Žene, primjerice, razgovorom pokušavaju riješavati problem u nastajanju, dok muškarci čekaju dok se njihova veza toliko raspadne da je jedino rješenje traženje stručne pomoći. A i tada pružaju velik otpor. Ženama je, pak, u teškim situacijama teško zaboraviti na probleme i opustiti se jer ih žele riješiti što prije.

- Muškarac će na savjetovanje otići pod prisilom, a i tada će se buniti. Oni rješenje traže samo kada \"brod tone\". Jednostavno, oni se prave da problemi ne postoje. Žene će, s druge strane, potražiti pomoć prije nego što se dogodi nešto katastrofično - objašnjavaju psiholozi, te dodaju i da pristup rješavanju nekog vanjskog problema također može biti veliki povod za svađu.

Istraživanje je potvrdilo još jednu poznatu činjenicu, a to je da ih motiviraju jednostavne potrebe, najčešće seksualne prirode, pa i kad pristanu rješavati probleme \"ženskim\" metodama vjeruju da će kasnije na problemu poraditi i u krevetu, prenosi Daily Mail.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije