Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubav i novac

Muškarci financijski ovisni o ženama skloniji su prijevari

partneri
Photos.com
17.08.2010.
u 18:00

"Muškim kućanicama" ponos je ranjen jer su supruge uspješnije od njih, a imati aferu način je da ponovno dokažu svoju muževnost.

Dobro plaćene žene, budite na oprezu – muškarci koji su financijski ovisni o svojim bračnim družicama skloniji su prijevari, pokazalo je istraživanje. A što je veća razlika u plaći, to je vjerojatnije da će muškarac varati, sugerira ova studija.

Prema istraživanju, muškarci koji nisu zaposleni, dok njihove žene rade cijeli dan, pet su puta skloniji imati aferu od onih muškaraca koji jednako novčano doprinose u bračnu zajednicu. Nije jasno zašto, ali moguće je da je “muškim kućanicama” ponos ranjen zato što su supruge uspješnije od njih, a imati aferu način je da ponovno dokažu svoju muževnost. Neki su pak muškarci koji rade kućanske poslove otkrili da je preveliko iskušenje to što su svakodnevno okruženi svim tim privlačnim mamama dok čekaju djecu pred školom.

U istraživanju su sociolozi proučavali plaće osoba u dobi od 18 do 28 godina koje su u vezi duže od godinu dana. Svi su proučavani parovi vjenčani ili žive zajedno.

Istraživanje je također pokazalo da žena treba biti na oprezu i ako muškarac zarađuje mnogo više od nje.

Christin Munsch, sa Sveučilišta Cornell kaže:
– S jedne strane, ako muž zarađuje znatno manje od žene, to ugrožava njegov identitet kao muškarca jer dovodi u pitanje njegovu tradicionalnu ulogu hranitelja obitelji. S druge strane, muškarci koji zarađuju znatno više od svojih partnerica mogu imati mnogo više mogućnosti za prijevaru poput dugog radnog vremena i putovanja.

Ključ za vjernost je, po ovom istraživanju, ako on zarađuje za trećinu više od supruge. U V. Britaniji pak trećina žena zarađuje više od muževa.

Drugo je istraživanje pokazalo da su žene koje su financijski ovisne o svojim muževima manje sklone prijevari od onih koje zarađuju jednako ili više.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
21:18 17.08.2010.

naravno da onaj ko ima vise vremena i manje radi je opusteniji i uvijek spreman za akciju. a onaj ko rmpa cijeli dan nema vrijemena za opustanje. Nije tu nista cudno. Naravucenije bolje imati opusten zivot i manje raditi nego rmpati ko konj i ne uzivati!

DO
doktorica
08:17 20.08.2010.

U našoj današnjoj situaciji svatko radi kako može i važno je da se zarađuje ,a manje je bitno koji bračni partner više.

PP
pp
11:30 06.09.2010.

hh...čekajte samo da financijska situacija postane povoljnija...zapljusnut će nas razvodi...pa nije to ništa neobično, ja nebi ni bio o ozbiljnoj vezi sa ženom koja više zarađuje...ako je samo seks ok ali ako je to veza pa smo mi par, a ona je uspješnija neće to hodati...jednostavno to nije nešto što može proći...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije