Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stop rasplodnosti

Muška kontracepcija: Vasalgel će biti popularniji od vazektomije

seks
Arhiv VL-a
16.04.2012.
u 12:09

Postupak ubrizgavanja polimerskog gela u muški spolni organ provodi se pod anestezijom

U sljedeće tri godine tržište bi trebala preplaviti najnovija vrsta kontracepcije za muškarce. Riječ je o polimerskom gelu Vasalgel koji će omogućiti seksualno aktivnim muškarcima da na neko vrijeme onesposobe svoje spermatozoide za oplodnju. Iako je kontraceptivni gel tek u fazi ispitivanja, u dosadašnjim istraživanjima pokazao se kao vrlo efikasan.

No ono što bi pacijente moglo odbiti od takvog načina zaštite od neželjenih trudnoća jest sam postupak. Naime, polimerski gel injekcijom se ubrizgava izravno u penis. Pacijent je prethodno podvrgnut lokalnoj anesteziji, a kontracepcija funkcionira tako da spermije razgrađuje na sastavne dijelove, pa više nisu sposobni plivati dalje.

 Operativni zahvat traje samo 15 minuta, a vjeruje se će postati pravi hit. Postupak je, za razliku od vazektomije, idealan za muškarce koji kasnije žele imati djecu.

 Kontracepcija nove generacije za muškarce trebala bi se naći na tržištu do kraja 2015. godine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije