Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajni trikovi

Mučite se s neugodnim zadahom iz usta ili mirisom ispod pazuha? Evo kako riješiti takve probleme

shutterstock
26.11.2021.
u 15:30

Slana voda je ubojica bakterija i može se boriti protiv bakterija u vašim ustima, a također može poboljšati oralno zdravlje i ublažiti bilo kakvu iritaciju dišnih puteva.

Sigurno ste se barem jednom našli u situaciji u kojoj mislite da imate loš zadah, a kod sebe nemate žvake. Ili, recimo, na izlasku iz stana, potrgate patentni zatvarač na jakni i nemate što drugo odjenuti. Ponekad se svatko od nas nađe u nekoj takvoj situaciji, a portal Bright Side otkrio je nekoliko jednostavnih trikova kako riješiti svakodnevne probleme s običnim kućanskim proizvodima.

Vilica za patentne zatvarače
Ponekad se patentni zatvarač potrga i "skine" s vodilice. Postoji jednostavan trik da to popravite, sve dok patentni zatvarač nije izobličen i jezičak patentnog zatvarača nije slomljen. Samo pričvrstite jezičak na zupce vilice i uvucite ga u patentni zatvarač, kao prikazano u videu:

Slana voda za loš dah
Slana voda je ubojica bakterija i može se boriti protiv bakterija u vašim ustima. Samo otopite pola žličice soli u čaši mlake vode i ispirite grlo. Osim što se rješava lošeg zadaha, također može poboljšati oralno zdravlje i ublažiti bilo kakvu iritaciju dišnih puteva.

Limun ili ocat za pazuhe
Još jedna pomalo neugodna situacija je kada osjetite neugodan miris iz vaših pazuha. Ne sjećaju se svi sa sobom ponijeti dezodorans ili parfem. Dakle, jednostavan trik je iscijediti malo limunovog soka ili octa na maramicu i namazati njime pazuhe.

Vodica za ispiranje usta za perut
Imate perut, ali nemate šampon protiv peruti? Započnite šamponiranjem s bilo kojim šamponom koji imate. Zatim razrijedite vodu za ispiranje usta s vodom u omjeru 50:50 i prođite kroz vlasište. Malo umasirajte i ostavite da odstoji nekoliko minuta prije nego što je isperite. Na kraju iskoristite regenerator jer alkohol u vodici za ispiranje usta može isušiti kosu.

Ocat za mirise životinja
Kad imate kućne ljubimce, događaju se nesreće, osobito na vašem tepihu. Umjesto upotrebe jakih kemijskih sredstava za čišćenje, zbog kojih bi vaš ljubimac mogao ponovno poželjeti obilježiti taj teritorij, posegnite za octom. Prvo očistite i obrišite sav višak papirnatim ručnikom. Zatim pošpricajte mrlju otopinom jednakih količina običnog alkoholnog octa i vode i poprskajte područje.  Obrišite papirnatim ručnikom. Ponavljajte dok mrlja ne nestane.

Genijalni trikovi koji će vas spasiti ako ste opekli jezik:

1/7
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije