Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

Modno viđenje generacije Z

Limitirana Reserved RE.DESIGN kolekcija svojevrsno je remek djelo predstavnika generacije Z
26. travnja 2021. u 13:00 101 prikaza
Reserved
Foto: Reserved
Pogledajte galeriju 1/33

Jedinstvena u svakom pogledu, kolekcija RE.DESIGN prva je kolekcija u Poljskoj, nastala suradnjom Reserveda i dvanaest kreativnih predstavnika generacije Z koji su aktivno sudjelovali u svakoj fazi stvaranja da bi u konačnici postali njezini ambasadori.

Generacija Z je zasigurno prva generacija koja se ne sjeća vremena bez interneta. Za njih je uporaba tehnologije njihova svakodnevna stvarnost na koju se ne trebaju privikavati. Dok su starije generacije o kreativnosti učile na satu, generacija Z zahvaljujući stalnom pristupu ogromnoj količini informacija i okruženja u kojem su odrasli, dobiva stalni protok nadahnuća zahvaljujući laganom pristupu svemu što ih interesira pa nije ni čudo što predvode u zavidnoj aktivnosti i kreativnosti.

Reserved | Autor : Reserved Foto: Reserved

Upravo je ova limitirana Reserved RE.DESIGN kolekcija zbirka njihovih fascinantnosti i ukusa, svojevrsno zrcalo u kojem jasno vidimo pravu prirodu ove generacije. Beskompromisni, otvoreni i odvažni, kod njih nema govora o ograničavanju na jedan stil ili estetiku. Sukladno tome RE.DESIGN 2021 okuplja sve vrste trendova: od ulične odjeće do kućne radinosti s ključnim fokusom na autentičnost. Kolekcija je početak akcije planirane u većem opsegu koja će pod posebno izrađenim hashtagom #PolishGenZ okupljati zajednicu zanimljivih predstavnika generacije Z.

Ženska se linija oslanja i podsjeća na prošla desetljeća. Vintage uzorci s malo šarenih pletiva i originalnom grafikom popraćeni su veselom paletom boja. Siluete ostaju uz tijelo, s naglašenim ili malo višim strukom, a dominiraju lepršavi krojevi - suknje u trapez, hlače sa zvonolikim nogavicama ili duže haljine A kroja. Tu su i sportski elementi, poput ružičaste trenirke ili pletenog kompleta s kratkim tajicama.

Reserved | Autor : Reserved Foto: Reserved

Muške se siluete usredotočuju na opušteni pristup uličnoj odjeći s patchwork rješenjima, vintage inspiracijom i vječnim klasicima. Boje kolekcije blago su prigušene; smeđu, sivu i crnu prate dimno ružičasta i traper plava uz dodatke grafičkih naglasaka.

Sezona je za ovu kolekciju relativan pojam - priznaju dizajneri kolekcija, sažimajući suradnju s generacijom Z. Njihova se garderoba ne dijeli na ljetnu i zimsku, nose ono što osjećaju, čak i kad bi vrijeme sugeriralo drugačije.  Zbog toga kolekcija uključuje mnogo vanjske odjeće dizajnirane za upotrebu tijekom cijele godine jer Gen Z ne voli sezonalnost već radije gleda u budućnost!

Odjeća i dodaci iz RESERVED kolekcije RE.DESIGN dostupni su na www.reserved.com.

Reserved | Autor : Reserved Foto: Reserved

Što je istina, a što mit?
Treba li nam baš 8 sati sna, 8 čaša vode ili 10.000 koraka dnevno? Evo što kažu stručnjaci
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti