Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Moćne biljne tinkture za zdravlje muškaraca

biljne tinkture
Foto: PR FOTO
1/4
PR
Autor
PR članak
12.05.2015.
u 08:15

Fitoterapija ili liječenje biljem je medicinska disciplina koja kao izvor ljekovitih tvari koristi većinom biljke. Stoljeća uporabe u narodnoj medicini potkrijepljena su današnjim znanstvenim i kliničkim istraživanjima o djelotvornosti i neškodljivosti fitoterapije. Uz pomoć biljaka možemo na lak i neškodljiv način pozitivno utjecati na dobro stanje organizma.

Tinkture su koncentrirani biljni pripravci u kojima se djelatne tvari nalaze tekućem obliku. Prednost njihovog uzimanja je brza apsorpcija aktivnih tvari u organizmu.

Izdvajam četiri biljne tinkture koje su izvrsna fitoterapijska pomoć u održavanju boljeg zdravlja i vitalnosti muškarca.

1. ASTRAGALUS
Astragalus ili opnasti kozlinac stoljećima se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini za jačanje obrambenog sustava organizma. Danas čak i poslovično rigidna Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) razmatra moguća zdravstvena djelovanja ove fascinantne biljke. Na čekanju za potvrdu zdravstvenog djelovanja su njegova adaptogena svojstva koja doprinose fizičkom i mentalnom oporavku zbog poznatog tonizirajućeg i poticajnog učinka na organizam. Priznaje se i njegova sposobnost poticanja pokretljivosti spermija kao i sposobnost zaštite protiv slobodnih radikala zbog djelovanja stresa i alkohola te izloženosti UV zračenju. Listi blagotvornih učinaka pridružuje se i astragalusovo snažno antioksidativno i anti-aging djelovanje.

2. PANAX GINSENG
Kinesko ime ginseng znači „čovječji korijen“ i odnosi se na gotovo čovjekolik izgled njegovog podanka (korijena). Ime roda panax dolazi od grčkog naziva Panacea, što znači „božica koja sve liječi“. U kineskoj farmakologiji ova biljka je spomenuta prvi puta prije 5000 godina. Budući da se teško može uzgajati, imala je veliku vrijednost, a njezina upotreba dugo je bila rezervirana samo za kraljeve i careve. Isprepleten korijen bere se tek nakon sedam godina starosti biljke.

Djelatne tvari panax ginsenga doprinose prirodnoj obrani i normalnom funkcioniranju imunološkog sistema, dakle za jačanje prirodne otpornosti organizma i to kod raznih uzroka pada imuniteta kao što su bolesti ili izloženost stresu.

3. SIBIRSKI GINSENG
Botanički naziv Eleutherococcus sastoji se od grčkih riječi eleutheros (slobodan) i kokkos (sjeme) što upućuje na položaj sjemena u plodu. U kineskoj pučkoj medicine spominje se već u 3. stoljeću pr. Kr. Eleutherococcus ima naziv sibirski ginseng jer pokazuje slično djelovanje kao Panax ginseng. EFSA priznaje njegovu sposobnost podrške mentalnom i fizičkom oporavku u slučajevima slabosti, iscrpljenosti i umora. Doprinosi povećanju mentalne i fizičke energije te podržava imunološki sustav i obranu organizma.

4. BIJELI GLOG
Bijeli glog dobio je ime po svojim snježnobijelim cvjetovima. Iako je domovina bijelog gloga cijela Europa, Kinezi su prvi otkrili da se može rabiti u medicini.

EFSA prepoznaje svojstva i djelovanje biljne tinkture bijelog gloga povezane s održavanjem zdravlja srca kao i normalnog krvnog tlaka i kao djelotvorna pomoć kod cirkulacije i opuštanja.

Savjetujemo da potražite fitoterapijske tinkturne pripravke provjerene i certificirane organske kvalitete, jer na taj način u organizam ne unosite ostatke pesticida i teških metala s obzirom na to da su ti parametri kod organskih proizvoda strogo kontrolirani.

Organske biljne tinkture za vitalnost muškaraca ali i velik izbor drugih tinktura raznih blagotvornih svojstava, možete pronaći u bio&bio trgovinama ili web shopu biobio.hr | Besplatni info telefon: 0800 246 246 | e-mail: fitoterapija@biovega.hr| www.biobio.hr

Želite prijaviti greške?