Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roditeljstvo

Mnogi su roditelji neutješni kada otkriju djetetov spol

beba
Photos.com
26.02.2010.
u 16:00

Iako je mnogima teško shvatiti da je mogla biti tako neutješna budući da je na ultrazvuku potvrđeno da su djeca zdrava, Lisa nije osamljena u svojim osjećajima.

Mnogi roditelji nesretni su kad na ultrazvuku otkriju djetetov spol, jer ne odgovara njihovim očekivanjima. Željeli su sina, a dobit će djevojčicu i obratno. Dosad je ta tema bila tabu, ali sad roditelji otvoreno priznaju da su razočarani pa mnogi ne mogu sakriti suze. Tako se i 29-godišnja Lisa, koja je već ima dva sina, rasplakala kad je čula da ponovno nosi dječake blizance, a toliko je željela curicu.

Iako je mnogima teško shvatiti da je mogla biti tako neutješna budući da je na ultrazvuku potvrđeno da su djeca zdrava, Lisa nije osamljena u svojim osjećajima. Ovo je razočaranje čak toliko često da je prepoznato kao posebno psihološko stanje.

Na internetu postoje mnogi forumi na kojima se okupljaju žene koje ostaju anonimne, a iskreno dijele svoje razočaranje djetetovim spolom.

Jedna je majka dvojice sinova priznala da je plakala dva dana kad je otkrila da ponovno nosi dječaka. Druga je otkrila da vjerojatno nikad neće prežaliti što ima samo sinove, a ne i kći. O tome misli svaki dan i razočaranje ne prolazi.

Treća je žena rekla da se osjećala toliko loše zbog djetetova spola da su joj prijatelji sugerirali da potraži psihološku pomoć. Uvijek je mislila da će imati djevojčicu i njezino lice još uvijek jasno vidi u svojim maštanjima.

Ovo je stanje teško, smatraju stručnjaci, jer osim razočaranja takve žene u isto vrijeme osjećaju i krivnju prema rođenoj djeci.

- Teško je opisati zašto sam toliko željela djevojčicu, to nije samo u vezi s odijevanjem u slatke haljinice. Činilo mi se da bih imala više zajedničkog s kćeri nego sa sinovima. Ona će biti prijateljica, netko s kim bi bila posebno bliska. Željela bih svoju kćer vidjeti uzbuđenu na dan njezina vjenčanja, biti uz nju kad rodi prvo dijete. Čini mi se da iskustvo nije isto sa sinom - opisuje Lisa.

U međuvremenu, Lisa je rodila blizance i ugodno se iznenadila jer je jedno dijete ipak bila - djevojčica. Kaže da svu svoju djecu jednako voli, ali da tek sad kad je rodila djevojčicu osjeća da je njezina obitelj cjelovita.

Slično je bilo i u obitelji dekoratera Andrewa i njegove supruge Michaele koji su nakon šest kćeri konačno dobiti željenog sina. Mnoge se žene sada, kao i kroz povijest, osjećaju pod pritiskom rađaju li samo kćeri pa obitelji ne daju željenog nasljednika. Zato su i dalje vrlo popularni savjeti o tome što učiniti kako biste postigli željeni spol djeteta.

Komentara 3

LM
lethal-mg
16:39 26.02.2010.

želja za djevojčicom + sedmero muške djece = socijalni slučaj

WI
witchie
17:06 26.02.2010.

Pa u mnogim slučajevima se majkama dijelo ostvari san iako rode sina. Taj sin tada često bude homoseksualac pa majka ima bar dio zadovoljštine.... :-)

LA
Laura Anny
17:11 26.02.2010.

\"Mnogi su roditelji neutjesni kada otkriju djetetov spol\", Bog vas blagosovio, o cemu razbijate glave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije