Mlijeko ipak nije toliko zdravo koliko smo mislili?
Žene su posebno "ugrožena skupina" jer imaju dvostruko veći rizik od prerane smrti zbog srčanih oboljenja usko povezanih s konzumacijom mlijeka, tvrde stručnjaci
Komentari 17
Ipak, iako su rezultati istraživanja alarmantni, znanstvenici sa Uppsala Sveučilišta tvrde da ovo nisu dovoljno čvrsti dokazi da bi ljudi promijenili svoje dosadašnje navike ispijanja veće količine mlijeka. -- i sad poanta i svrha ovog članka jest?
S obzirom kakve sve kemikalije se stavljaju u mlijeko I sa cime se sve ne hrane krave (hormone I sl) nije ni cudo da mlijeko nije zdravo, kao ni vecina hrane.
Nisam nutricionist, pišem samo što sam čuo ... što se tiće mlijeka naveo bi primjer Ramajit Raghav (progooglajte). Čovjek je postao otac u 96 godini, a u video na youtubeu se hvali kako može cijelu noc voditi ljubav - glavnaa hrana mu je MLIJEKO! A ajurvedi mlijeko je hrana za mozak, jer njegova prednost je ono što mnogi navode danas kao nedostatak - spora probavljivos. Mlijelko treba piti na prazan želudac - da svojom sporom probavom ne zarobi drugu hranu u želucu (prije spavanja je navodno najbolje, osim ako nemate pun želedac). Naravno mlijeko danas i nekada nisu isti (pesticidi, dodatni hormoni, antibiotici ...). Oko crnog kruha - ako se i sprica pšenica to dospije i do zrna sigurno, tako da je otrovano sve. Ovako barem dobijaš vlakna i još puno toga što ne dobijaš oljuštenim zrnom. Oljušteno zrno zapravo nema ničega osim škroba, nema vlakna koja su potrebna za probavu - rezultat mogu biti upale u organizmu i tko zna što ne. Nisam siguran ali kod žitariva je kao problem što ljuske mogu oštetiti crijeva, no mljevenjem i drugim obradama se to neutralizira.
Ako nas GMO manipulirana hrana ne ubije onda nece ni mlijeko.. Prestanite vise svoje gluposti nama prodavati ,pijte vi manje mlijeka bit ce ga vise i jeftinije nama. kljukaju nas i prodaju nam hranu punih hormona da vise zbog njihh ni antibiotici ne dejluju onako kako bi djelovanje trebali imati ,a to je sve rezultat te "zdrave " hrane i proizvoda takvih strucnjaka.
kad se telac hrani sa mlijekom, za 3 mjeseca ima oko 170 kg, bude veseo, zdrav i sjajne dlake...na etiketi kupovne mliječne zamjenice piše brdo minerala, vitamina i sto čuda pa ipak telac jedva dosegne 140 kila i uvijek je mrzovoljno...pravo punomasno mlijeko je all-in-one
Imam knjigu izdanu 80ih godina proslog stoljeca u kojoj se tvrdi sve isto kao u ovom clanku, stovise, navedeno je i puno vise argumenata i zdravstvenih cinjenica o mlijeku. Tako da ovo nije nikakva nova "ludorija" nego samo jos jednoo istrazivanje o stetnosti mlijeka. Lijecnici koji su pisali tu knjigu, Amerikanci, su naveli da je mlijeko iskljicivo americka politicka hrana jer Amerika ulaze milijarde dolara godisnje u promicanje ispijanja mlijeka i te industrije. Navode takodjer da Amerikanci piju najvise mlijeka u odnosu na ostatak svijeta, ali da su ujedno nacija s najvise slucajeva osteoporoze, te da ljudi u proslosti (na koje se danas mnogi pozivaju u zelji za opravdanjem teze o zdravosti mlijeka) nisu konzumirali niti blizu toliko mlijeka koliko to rade danasnje generacije. Tako da...ne odbacujte ovaj clanak samo tako.
Čitam jučer komentar jednog školovanijeg seljaka na temu crnog kruha. Pa lijepo kaže čovjek da je crni kruh zapravo najmanje zdrav, upotrijebio je izraz "pravi otrov", jer.... 1) opna zrna koje se cijelo melje da bi se dobilo tzv. crnoo brašno (bijelo se dobiva mljevenjem oljuštenog zrna) dio je zrna koji je najizloženiji kojekakvim otrovima kojima se prvo sama stabljika pšenice prska da bi se zaštitila od boleština, a potom se otrovima prska i zrno pšenice u skladištu da bi se sačuvalo od kukaca i drugih štetnika. Mljevenjem i te opne mi u brašno ne dodajemo samo vitamine koji se prema legendi u njoj nalaze već i sve te akomulirane otrove - kojih u bijelom brašni nema jer je ono napravljeno od oljuštenog zrna. I 2) puno kruha koji se kod nas prodaje kao crni zapravo je napravljen od običnog bijelog brašna u koje su dodane boje i koješta drugo da bi se dobila boja i gorčina crnog kruha. Te boje i koješta drugo sigurno nisu zdravi. Zaključak je: Najzdravije je kod biranja namirnica koristiti zdrav razum.
Ma pričam ti priču - prvo oni "Prijatelji životinja" kao da "krave siluju da bi vi pili mlijeko", a sad još i vi sa još većim glupostima ....
Ha, ha, 80 godina nakon desetogodišnjega pokusa američkoga znastvenika Pottengera, našli se Šveđani da otkrivaju toplu vodu. Kao i Šveđani koje citira Anite Šupe tvrdeći da su žitarice punoga zrna štetne i time se suprotstavlja kineskoj tradiciji zdrave prehrane, staroj 3500 godina (zapadni je nutricionizam star tek 150 godina). No pustimo Anitu, držimo se ovoga najnovijega "otkrića" o štetnosti mlijeka. Sve je, rekli bi prekodrinski susjedi, prosto kao pasulj. Pasterizirani su mliječni proizvodi, bez obzira jesu li konvecionalni ili ekološki, toksični. Davno je to dokazao genijalni američki znanstvenik Francis Pottenger, ali je proizvođački lobi pridonio da njegov desetogodišnji trud padne u zapećak. (http://www.amazon.com/Pottengers-Cats-A-Study-Nutrition/dp/0916764060) Isto je tvrdio i poznati američki liječnik Henry Bieler: "Kada je glavni izvor bjelančevina degenerirano mlijeko, dijete ili životinja koji se njime hrane loše se razvijaju. Pasterizirano mlijeko truli već u boci i nakon nekoliko dana otpušta kužan miris."
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
članak vam je žešći debilizam