Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jeste li znali?

Mislite da ste obrisali povijest pretraživanja na Google-u? Postoji još jedan korak..

Shutterstock
28.04.2023.
u 12:30

Najveća internetska tražilica na svijetu revno prati sve vaše aktivnosti, no moguće je u potpunosti izbrisati vaša pretraživanja

Loše vijesti za ljude koji pokušavaju izbrisati svoju povijest Google Chrome pretraživanja nakon neugodnog pretraživanja - vjerojatno to radite krivo.Ispostavilo se da će podaci pretraživanja ostati na Googleu osim ako ne poduzmete dodatni korak da ih potpuno izbrišete. Uobičajeno je da ljudi pokušavaju izbrisati svoje podatke pritiskom na "Ctrl"+"H" na tipkovnici ili klikom na tri točkice u gornjem desnom kutu Chromea i odabirom "history". Korisnici zatim mogu odabrati "obrisati podatke o pregledavanju".

Međutim, kako biste se potpuno riješili podataka povezanih s vašim računom, potrebno je poduzeti još jedan skriveni korak. Kako biste izbrisali svoje podatke s Googlea, prvo morate kliknuti ikonu profila u gornjem desnom kutu pokraj trake za pretraživanje. Nakon toga ćete kliknuti na "Manage Your Account", što će vas dovesti do zaslona s hrpom kartica, piše NY Post.

Najbolji način da dođete do svojih podataka o pregledavanju je da upišete "Moja aktivnost" u traku za pretraživanje unutar stranice - ne onu na vrhu zaslona - i kliknete na nju kada se pojavi. To će otvoriti prozor sa svim vašim prethodnim pretragama. Odavde možete filtrirati na temelju web stranice ili datuma ili jednostavno kliknite gumb "izbriši" da ih sve obrišete. Postojat će opcija za brisanje svih pretraga ikada napravljenih ili samo unutar određenog vremenskog okvira.

Također možete promijeniti svoje postavke tako da se povijest pretraživanja automatski briše. Vratite se na izbornik Povijest pretraživanja i odaberite Kontrole. Pronađite karticu 'Aktivnost na webu i u aplikacijama' te dodirnite Automatsko brisanje (uključeno). Svaka od stavki u izborniku povijesti pregleda (YouTube, Google pretraga i Lokacije) može se detaljno pregledati ili ugasiti, uz opciju brisanja određenog razdoblja ili, ako tako želite, cijele povijesti.

Vaša povijest pregledavanja bit će potpuno izbrisana, ali Google i dalje čuva neke druge podatke kako bi poboljšao svoje usluge. ""Čuvamo neke podatke za vrijeme trajanja vašeg Google računa ako su nam korisni za razumijevanje načina na koji korisnici stupaju u interakciju s našim značajkama i kako možemo poboljšati naše usluge", stoji u Googleovim uvjetima privatnosti. “Na primjer, nakon što izbrišete određeno Google pretraživanje iz 'Moje aktivnosti', mogli bismo zadržati informacije o tome koliko često tražite stvari, ali ne i ono što ste tražili. Kada izbrišete svoj Google račun, podaci o tome koliko često tražite stvari također se uklanjaju.” Za kraj, imajte na umu da se to razlikuje od povijesti preglednika, a nju morate brisati zasebno.

Ovo su najpovoljnije europske destinacije za odmor u dvoje - naši susjedi dominiraju ovom listom!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije