Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrdili znanstvenici

Mislite da je veza s impulzivnom osobom osuđena na propast? Varate se!

veza i svađa
Foto: Thinkstock
06.03.2016.
u 07:00

Jedna američka studija pokazuje da partneri koji su imaju jednaku razinu impulzivnosti imaju sretniji i stabilniji odnos od onih čija se razina impulzivnosti previše razlikuje

Koliko ste puta izgubili živce zbog impulzivnog karaktera vašeg partnera? Ako nakon njegovog svakog ispada pomislite da je vaša veza osuđena na propast varate se.

Naime, studija objavljena u Journal of Research in Personality pokazuje da se impulzivnost partnera utječe na vašu vezu, no ne nužno negativno.

U stvari, što se više razlikujete po impulzivnosti to je veća vjerojatnost da ćete biti nezadovoljni svojom vezom. No ako ste i jedan i drugi po naravi nagli vrlo je vjerojatno da će to još više učvrstiti vaš odnos i učiniti ga sretnijim.

Da bi došli do ovog otkrića , znanstvenici su sakupili niz ponašanja i mjera samoopažanja impulzivnosti mnoštvo parova. Nakon analize prikupljenih podataka znanstvenici su došli do tri osnovne hipoteze.

Prvo, ako je samo jedan partner impulzivan to će se odraziti na kvalitetu vaše veze u negativnom kontekstu što znači da će kvaliteta veze patiti. Drugom, ako je razina impulzivnosti kod oba partnera jednaka to će povoljno djelovati na vaš odnos. I treće, što se partneri više razlikuju kada je u pitanju impulzivnost kvaliteta njihove veze biti će najlošija

Na temelju iznesenih činjenica mogli bi pretpostaviti da su najuspješnije veze u kojoj su oba partnera skloni donositi nagle odluke. Ipak, ova studija pokazuje da ako oba partnera imaju sličan stil i vode se onom 'djeluj sada, a razmišljaj kasnije' više su kompatibilnim, a samim time  i sretniji od parova kod kojih jedna osoba reagira impulzivno, a druga ne. 

>>Od iduće godine razvod u Velikoj Britaniji i putem interneta

>>TOP 4 razloga da ove godine vi zaprosite svog dečka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije