Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedva preživjela

Ispričala svoje traumatično iskustvo: Djevojke, oprez! Ako primijetite ove simptome odmah potražite pomoć liječnika

Phoebee Bambury
Foto: Facebook
10.02.2017.
u 10:09

Phoebee Bambury (19) u bolnici je završila zbog infekcije koju je uzrokovao sindrom toksičnog šoka nakon korištenja tampona tijekom menstrualnog ciklusa

Phoebee Bambury (19) na dva tjedna završila je u bolnici, a razlog pogoršanju zdravlja u početku je pripisivala stresnom razdoblju na fakultetu zbog mnoštva ispita. No, tek kada je završila u bolnici s visokom temperaturom i jakim bolovima, tada je otkrila da razlog njezine bolesti nije ono što je mislila.

Djevojka je, naime, u bolnici završila zbog infekcije koju je prouzročio sindrom toksičnog šoka nakon korištenja tampona tijekom menstrualnog ciklusa.

Simptome je počela osjećati kada je jedan dan otišla u knjižnicu učiti. No, počela se osjećati jako loše, čak je i povratila pa je otišla u svoj studentski stan.

– Mislila sam da je to zbog ispita jer sam stvarno bila pod stresom. Loše sam se osjećala, a bilo je i vrijeme kada su svi bolesni – ispričala je 19-godišnjakinja, piše Mirror.

Unatoč svojem stanju, Phoebee je otišla na zajedničku proslavu rođendana svoga djeda, očuha i dečka koji je organizirala njezina obitelj u jednom restoranu. No, kako se osjećala loše, majka joj je rekla neka prenoći u kući svoga dečka u Staffordshireu. Tijekom noći, situacija se naglo pogoršala.

– Jako sam drhtala, a mišići su mi se grčili i osjećala sam se baš loše. Razmišljala sam što bi to moglo biti i pojurila sam do kutije s tamponima i pročitala sam o simptomima sindroma toksičnog šoka. Svi su se podudarali – rekla je 19-godišnjakinja koja je pozvala hitnu pomoć, nakon čega je hospitalizirana.

U bolnici je provela 12 dana na antibioticima i lijekovima protiv bolova, no na kraju se njezin organizam ipak oporavio.

– Imala sam jako obilne menstruacije i puno sam krvarila pa sam zato koristila tampone. Pazila sam kako ih koristim i pridržavala sam se uputa, no valjda nisam imala sreće. Savjetovala bih djevojkama da ih uopće ne koriste, no znam da to nije opcija, pa ako primijete simptome kakve sam ja imala, neka odmah pojure u bolnicu – savjetovala je Phoebee Bambury.

>> Zabrinjavajući slučaj u SAD-u - žena preminula od superbakterije otporne na 26 antibiotika!

Komentara 1

LI
liliZG
17:15 10.02.2017.

"Savjetovala bih djevojkama da ih uopće ne koriste, no znam da to nije opcija,..." glupost kako nije opcija ne koristiti tampone, ...to apsolutno i je opcija jer danas ima toliko vrsta uložaka da je to fascinantno.--- uostalom još jedna točkica, ...kada sam pitala medicinsku sestru koliko često bi se trebali mjenjati ulošci, rekla je da se krv nakon dva sata počne puniti bakterijama, dakle u teoriji bi trebalo i uloške mjenjati češće nego to činimo inače,.. .... i stvarno ne korisiti tampone,... mene je od toga uspješno odućio moj pokojni ginekolog koji je ispiračio nekoliko slučajeva iz svoje prakse , što slične gore navedenim što uzrokovanim "menaničkim" kvarovima na tamponima.... i odmah me pustilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije