Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRSATA BETTY DRAPER

'Mi se nismo igrali grudima January Jones!'

naslovnica GQ
Foto: GQ/AFP
1/2
19.10.2009.
u 15:49

Iz GQ-a tvrde da photoshop nije ni dotaknuo glumičine impozantne grudi s njihove naslovnice, nego je sve stvar vještog snimatelja i vrlo dobrog osvjetljenja.

Nakon što je fotografija mlade glumice koja se proslavila kao Betty Draper u seriji "Mad Men" ("Dečki s Madisona") pojavila na naslovnici časopisa GQ, brojni komentatori posumnjali su u autentičnost njezinih bujnih grudi. No, voditeljica fotografskog odjela u GQ Dora Somosi tvrdi da je njezin fotograf Terry Richardson sve snimio onako kako jest i da tu nikakva "podizanja photoshopom" nije bilo.

Dobro, je li bilo intervencija na poprsju January Jones?

Ne, nimalo.

A zašto onda svi tvrde da jest?

Ljudi misle da će neka osoba izgledati isto na svakoj fotografiji, ali to se jednostavno ne može dogoditi. Možete snimiti dvije slike na istom svjetlu, u istoj odjeći, s istom scenografijom, a samo nekoliko sekundi razlike, način na koji pomaknete ruku ili držite vrat promijenit će način na koji vam tijelo izgleda. Također, ona je nešto sitnija žena – prilično je mršava, pa nekog može iznenaditi što ona izgleda tako.

Jesu li bitni osvjetljenje i perspektiva?

Terry voli raditi s oštrijim svjetlom, a to može napraviti jače sjene – to, položaj tijela i perspektiva mogu dati iluziju da su njezine grudi veće.

Znači, svaka usporedba između fotografije za naslovnicu i nečega snimljenog, recimo, na crvenom tepihu...

... je pomalo ridikulozna. Terry Richards ponosi se neretuširanim fotografijama, a mi zapošljavamo isključivo fotografe koji tako rade. Volimo prirodan izgled – retuširanje je svedeno na minimum.

Kakvo retuširanje uopće dolazi u obzir?

Izbrišemo neki prištić ili malo ublažimo podočnjake. Uklanjamo i bore na košulji ili prašinu koja je ostala na leći objektiva. January Jones nije trebala naša pomoć. Vjerujte mi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije